fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Festa de la Carxofa supera tots els r猫cords

La Festa de la Carxofa supera tots els r猫cords

La 23a edici贸 de la Festa de la Carxofa ha sigut una de les m茅s multitudin脿ries dels 煤ltims anys. Nom茅s en la Demostraci贸 Gastron貌mica d’ahir diumenge, que va comptar amb la pres猫ncia del president de la Generalitat, es van servir m茅s de 18.000 racions i els restaurants de Benicarl贸 van penjar el cartell de complet.

Enguany, la Festa de la Carxofa ha viscut una de les edicions m茅s multitudin脿ries i ha aconseguit xifres de r猫cord en participaci贸 i promoci贸. En la Demostraci贸 Gastron貌mica d’ahir diumenge es van servir m茅s de 18.000 racions, amb els carrers plens fins a la bandera de persones atretes per les magn铆fiques receptes dels restaurants que hi van participar. La Torrada popular, dissabte, va esgotar els 1.500 quilos de carxofes i la revetlla popular que es va organitzar per tancar la nit va tindre una gran acollida.

Pel que fa a l’ocupaci贸 hotelera, els establiments de Benicarl贸 han superat el 90% d’ocupaci贸 (un 100% els hotels i un 84% el Parador de Turisme) i els restaurants, la majoria dels quals van penjar ahir el cartell de complet, tenen tot el mes de febrer reservat.

Un altre dels esdeveniments que ha tingut bona acollida ha estat la Fira de productes gastron貌mics de proximitat, una iniciativa de la Regidoria de Turisme que ha suposat una excel路lent promoci贸 per als productes de qualitat no nom茅s locals, sin贸 tamb茅 comarcals i provincials. En total, van participar 26 empreses, que van poder establir nexes d’uni贸 amb productors d’altres punts del territori. Les vendes van ser molt elevades, fins al punt que alguns participants van exhaurir l’oferta.

Sense dubte, la repercussi贸 medi脿tica ha estat tamb茅 molt important. El programa de Catalunya R脿dio El Suplement va estar present en la Demostraci贸 amb l’emissi贸 en directe de la secci贸 El suplement on road, que t茅 cada diumenge 373.000 oients. A m茅s, des dels estudis centrals, el director del programa, Ricard Ustrell, va poder entrevistar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles. Alguns dels v铆deos que el programa va penjar a la seua p脿gina de Facebook durant tota la setmana passada han superat ja les 10.000 visualitzacions.

A m茅s, el programa Mistela & Pol铆tica de R脿dio Benicarl贸 va estar retransmetent en directe la Demostraci贸 Gastron貌mica, amb un bon grapat d’entrevistes i testimonis de la Festa.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha fet un balan莽 芦excel路lent禄 dels dies m茅s intensos de la Festa i ha reconegut que 芦茅s hora de comen莽ar a pensar de demanar que la Festa de la Carxofa siga declarada Festa d’Inter茅s Tur铆stic Nacional禄. Miralles ha destacat el treball de tota la gent que ha participat en la festa (agricultors, restauradors, Consell Reguladors, empreses col路laboradores, Policia Local, Brigada Municipal) i ha agra茂t especialment la pres猫ncia del president de la Generalitat com a mostra de suport a tots els agricultors i restauradors de Benicarl贸. L’alcaldessa ha deixat clar que 芦des de l’Ajuntament continuarem treballant per fer m茅s gran encara la Festa de la Carxofa禄.

Per la seua banda, la regidora de Comer莽 i Turisme, Rosana Marz谩, ha insistit que la Festa de la Carxofa 茅s una festa 煤nica. 芦No es fa en tota la Comunitat Valenciana una demostraci贸 gastron貌mica com la nostra. Som un referent gastron貌mic禄, ha dit la regidora.

Una programaci贸 que encara continua

Els actes centrals de la Festa donaran pas aquest diumenge a un altre cl脿ssic de la programaci贸, com 茅s la Volta a Peu pels aljubs, que enguany arriba ja a la 14a edici贸. A les 8:30 hores comen莽ar脿 el recorregut avan莽at (27 quil貌metres) i a les 9:00 hores sortiran els participants dels recorregut intermedi (17 quil貌metres). A les 13:30 hores est脿 prevista l’arribada i a les 14:00 hores tindr脿 lloc l’esperada degustaci贸 d’olleta benicarlanda.

El preu de la inscripci贸 s贸n 10 euros, i inclou samarreta, got reutilitzable, acreditaci贸, asseguran莽a, olleta i avituallaments.

Despr茅s de la Volta a Peu pels Aljubs quedaran encara pendents algunes competicions esportives i el IV Concurs de Cuina de la Carxofa de Benicarl贸 organitzat pel Centre Integrat P煤blic de Formaci贸 Professional, que enguany tindr脿 lloc el 18 de febrer.

Les inscripcions es poden formalitzar a partir els dies 1, 2 i 3 de febrer als locals de la Cambra Agr脿ria de 9:30h a 13:30h i de 17:00h a 20:00 hores, o a a莽铆:

Leave a Reply

Your email address will not be published.