fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Festa de la Carxofa supera tots els rècords

La Festa de la Carxofa supera tots els rècords

La 23a edició de la Festa de la Carxofa ha sigut una de les més multitudinàries dels últims anys. Només en la Demostració Gastronòmica d’ahir diumenge, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, es van servir més de 18.000 racions i els restaurants de Benicarló van penjar el cartell de complet.

Enguany, la Festa de la Carxofa ha viscut una de les edicions més multitudinàries i ha aconseguit xifres de rècord en participació i promoció. En la Demostració Gastronòmica d’ahir diumenge es van servir més de 18.000 racions, amb els carrers plens fins a la bandera de persones atretes per les magnífiques receptes dels restaurants que hi van participar. La Torrada popular, dissabte, va esgotar els 1.500 quilos de carxofes i la revetlla popular que es va organitzar per tancar la nit va tindre una gran acollida.

Pel que fa a l’ocupació hotelera, els establiments de Benicarló han superat el 90% d’ocupació (un 100% els hotels i un 84% el Parador de Turisme) i els restaurants, la majoria dels quals van penjar ahir el cartell de complet, tenen tot el mes de febrer reservat.

Un altre dels esdeveniments que ha tingut bona acollida ha estat la Fira de productes gastronòmics de proximitat, una iniciativa de la Regidoria de Turisme que ha suposat una excel·lent promoció per als productes de qualitat no només locals, sinó també comarcals i provincials. En total, van participar 26 empreses, que van poder establir nexes d’unió amb productors d’altres punts del territori. Les vendes van ser molt elevades, fins al punt que alguns participants van exhaurir l’oferta.

Sense dubte, la repercussió mediàtica ha estat també molt important. El programa de Catalunya Ràdio El Suplement va estar present en la Demostració amb l’emissió en directe de la secció El suplement on road, que té cada diumenge 373.000 oients. A més, des dels estudis centrals, el director del programa, Ricard Ustrell, va poder entrevistar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. Alguns dels vídeos que el programa va penjar a la seua pàgina de Facebook durant tota la setmana passada han superat ja les 10.000 visualitzacions.

A més, el programa Mistela & Política de Ràdio Benicarló va estar retransmetent en directe la Demostració Gastronòmica, amb un bon grapat d’entrevistes i testimonis de la Festa.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha fet un balanç «excel·lent» dels dies més intensos de la Festa i ha reconegut que «és hora de començar a pensar de demanar que la Festa de la Carxofa siga declarada Festa d’Interés Turístic Nacional». Miralles ha destacat el treball de tota la gent que ha participat en la festa (agricultors, restauradors, Consell Reguladors, empreses col·laboradores, Policia Local, Brigada Municipal) i ha agraït especialment la presència del president de la Generalitat com a mostra de suport a tots els agricultors i restauradors de Benicarló. L’alcaldessa ha deixat clar que «des de l’Ajuntament continuarem treballant per fer més gran encara la Festa de la Carxofa».

Per la seua banda, la regidora de Comerç i Turisme, Rosana Marzá, ha insistit que la Festa de la Carxofa és una festa única. «No es fa en tota la Comunitat Valenciana una demostració gastronòmica com la nostra. Som un referent gastronòmic», ha dit la regidora.

Una programació que encara continua

Els actes centrals de la Festa donaran pas aquest diumenge a un altre clàssic de la programació, com és la Volta a Peu pels aljubs, que enguany arriba ja a la 14a edició. A les 8:30 hores començarà el recorregut avançat (27 quilòmetres) i a les 9:00 hores sortiran els participants dels recorregut intermedi (17 quilòmetres). A les 13:30 hores està prevista l’arribada i a les 14:00 hores tindrà lloc l’esperada degustació d’olleta benicarlanda.

El preu de la inscripció són 10 euros, i inclou samarreta, got reutilitzable, acreditació, assegurança, olleta i avituallaments.

Després de la Volta a Peu pels Aljubs quedaran encara pendents algunes competicions esportives i el IV Concurs de Cuina de la Carxofa de Benicarló organitzat pel Centre Integrat Públic de Formació Professional, que enguany tindrà lloc el 18 de febrer.

Les inscripcions es poden formalitzar a partir els dies 1, 2 i 3 de febrer als locals de la Cambra Agrària de 9:30h a 13:30h i de 17:00h a 20:00 hores, o a açí:

Leave a Reply

Your email address will not be published.