fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Fira de la Taronja torna a Castelló

La Fira de la Taronja torna a Castelló

Article escrit per Sergio González en col·laboració amb el blog ACubierto.

La província de Castelló és un referent internacional per la qualitat dels seus cítrics, però sens dubte, l’ambaixadora de la nostra citricultura és la taronja. Estos dies a Castelló de la Plana, la nostra ciutat, dóna inici “Fira de la Taronja”, fira dedicada a reconéixer i promocionar el treball de tots aquells xicotets i mitjos agricultors que cuiden de la millor forma possible el nostre producte insígnia.

Els llocs dels mercats municipals, tant els fixos, com els ambulants o mercats de taronja que en temporada s’instal·len i diverses places de la nostra ciutat, s’omplen de milers de quilos d’esta fruita, amb infinitat de propietats i àdhuc preu molt econòmic.

Esta joia gastronòmica de color taronja intens és molt apreciada per tot tipus de consumidors. La polpa és sucosa, tendra i fundent, amb una gran quantitat de suc, de sabor delicat, dolç amb un bon equilibri de sucres i àcids quan està al punt òptim de maduració. L’aroma és potent i des del punt de vista nutricional, el major component és la gran quantitat d’aigua que conté, molt poc calòrica. Conté fibra que es troba sobretot en la part blanca, entre la pell i la polpa. Rica en vitamina C, àcid fòlic i provitamina.

La “Fira”, enguany, comptarà amb el seva tradicional venda cada diumenge des d’octubre fins a maig, de 9:00 a 14:00 hores. La podrem trobar en la Plaça Fadrell, Plaça Juan Bautista Porcar, Plaça Maria Agustina i Plaça Na Violant. A part d’este mercat, l’ajuntament posarà a la disposició de la ciutadania una jornada gastronòmica relacionada amb la taronja que se celebraren el dissabte 10 i el diumenge 11 de desembre en la Plaça Fadrell.

La posterior campanya de la “Fira de la Taronja” va finalitzar amb una venda de fruita d’un total de 194.895 quilos de cítrics. “Un any més es confirma que esta Fira està més que consolidada entre la població de la ciutat i s’ha establit una clientela fidel enamorada dels cítrics de la nostra terra, de Castelló, que van directament de l’arbre a la taula de les nostres cases” apuntava la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament, Sara Usó

Leave a Reply

Your email address will not be published.