fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana ‘L’Exquisit Mediterrani’

L’Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana ‘L’Exquisit Mediterrani’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha visitat Vinaròs, on mantingut una trobada amb l’alcalde, Guillem Alsina.

L’Ajuntament de Vinaròs ha presentat la seua sol·licitud a l’adhesió a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L’exquisit Mediterrani’.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha visitat Vinaròs, on ha mantingut una trobada amb l’alcalde, Guillem Alsina, on el municipi s’ha sumat a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat.

Francesc Colomer ha ressaltat que “L’Exquisit Mediterrani és un projecte té a veure amb la promoció, amb la formació i amb la custòdia col·lectiva dels valors de la nostra cuina” i ha afegit que “és la marca que evoca tota l’estratègia empresarial de la Generalitat que té a veure amb la innovació, amb la formació i amb la promoció de la gastronomia com a producte turístic”.

A més, Colomer ha reconegut “el gran treball que realitza Vinaròs, no solament amb la gastronomia, sinó amb la voluntat de sintonitzar amb els programes més nous com és la Xarxa DTI, on està també integrada Vinaròs amb un paper d’avantguarda”.

El responsable de Turisme ha destacat que “L’Exquisit Mediterrani aporta valor a la nostra gastronomia posant en relleu la qualitat extraordinària del nostre territori i manera de vida”.

L’alcalde de Vinaròs, Guilem Alsina, ha assenyalat que “des d’este moment ens adherim a este programa per a impulsar el producte gastronòmic de Vinaròs” i ha ressaltat que “el nostre producte estrela, el llagostí de Vinaròs, té un gran potencial i formar part de L’Exquisit Mediterrani és un pas més per a potenciar tota la nostra oferta gastronòmica amb l’objectiu d’aconseguir un turisme gastronòmic de qualitat en la localitat”.

La Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana té com a missió connectar iniciatives i crear nodes en el territori per a preservar i desenvolupar la gastronomia pròpia amb paràmetres d’autenticitat, innovació i sostenibilitat com a recurs turístic de “primer ordre” vinculat al paisatge, a la cultura i a l’economia; així com reforçar els seus atributs mediterranis d’identitat i potenciar la imatge d’excel·lència del producte a través de la marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

Des d’este moment, l’Ajuntament de Vinaròs col·laborarà amb Turisme Comunitat Valenciana en el marc de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana, participant en els seus objectius i estratègies, per a contribuir a la cohesió de les accions gastronòmiques que es duen a terme al llarg del territori de la Comunitat i en tots els àmbits d’actuació, així com reforçar la difusió de la marca d’excel·lència ‘L’Exquisit Mediterrani’ potenciant la seua imatge i atributs de valor.

Així, l’Ajuntament de Vinaròs i Turisme CV col·laboraran en el foment d’esdeveniments de gran trajectòria com el ‘Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs’ o la ‘Festa del Llagostí’, i en altres certàmens com el ‘Tast del Territori’, les ‘Jornades de la Cuina de la Galera’, el ‘Tapa Tour del Llagostí de Vinaròs’, la celebració del ‘Dia Mundial de la Tapa’, les ‘Jornades de la Cuina del Ranxo Mariner’ o les ‘Jornades de la Cuina dels Arrossos’.

A més, Vinaròs forma part del Comité Assessor de la Xarxa GastroTurística CV, per tractar-se, juntament amb València i Dénia, d’una de les tres destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana adherits al Club de Producte ‘Assaboreix Espanya’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.