fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Associació Enològica de Castelló porta els vins gallecs a la ciutat

L’Associació Enològica de Castelló porta els vins gallecs a la ciutat

L’Hotel Jaime I de Castelló va acollir ahir el tast de vins de 10 “colleteiros” de Cenlle dins del projecte “Cenlle: Terra, Xente, Viño”.

El projecte “Cenlle: Terra, Xente, Viño”, dirigit per Oleg Lazovski és una iniciativa d’un xicotet grup de “colleiteiros” que, partint de la tipicitat del vi de la zona volen donar un xicotet impuls a les seues marques, elaborades exclusivament a partir de vinyes situades en el mateix terme de la parròquia de Cenlle, una de les parròquies amb major concentració de “colleteiros” de Galícia.

El vi elaborat per aquests productors procedeix tot de vessant, amb diferents tipus de sòl, circumstàncies ambdues que afavoreixen una millor maduració dels raïms per estar un major nombre d’hores exposades al sol.

Els colleteiros i vins presents en la cata van ser:

Adega Viña Carpazal. Viña Carpazal: Mencía (70%) y Sousón (30%)
Adegas Parente García. Quinta do Avelino: Treixadura
Adegas Valdavia. Cuñas Davia: 70% Treixadura, 20% Albariño, 8% Godello y 2% Lado
Alfonso Albor Rodríguez. Pazos de Albor: 50% Treixadura, 40% Godello y 10% Loureira
Antonio Veleiro Diéguez. Veleiro
Aurea Lux. Leive paradigma: 50% Treixadura, 35% Albariño y 15% Loureira
Bodegas Viña da Cal. Alter: Treixadura y Godello
Casal de Virmadeus. Virmadeus: Treixadura
Patricio Sánchez S.A.T. Patricio Sánchez: 70% Treixadura, 10% Torrontés y 20% Palomino
Quinta do Rebolo. Quinta do Rebolo: 85% Treixadura, 15% Godello, Loureira y Albariño

Leave a Reply

Your email address will not be published.