fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les Coves de Vinromà s’adhereix al projecte “Declaració Garrofa Viva”

Les Coves de Vinromà s’adhereix al projecte “Declaració Garrofa Viva”

Aquesta iniciativa pretén revaloritzar el cultiu de la garrofa, que ocupa 728 ha de superfície conreada en la població.

L’Ajuntament de Les Coves de Vinromà s’ha adherit al projecte “Declaració Garrofa Viva”, impulsat per la Unió de Llauradors i altres entitats amb l’objectiu de revaloritzar el cultiu de la garrofa des del punt de vista econòmic, mediambiental, saludable i turístic-gastronòmic.

L’alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha participat en una reunió de presentació d’aquesta iniciativa juntament amb representants de la Unió de Llauradors, Ajuntaments, productors, experts, associacions i institucions en la qual ha quedat formalitzada aquesta subscripció que marca diferents línies d’actuació futures.

Impulsar i recolzar iniciatives de recerca, assumir un compromís en la protecció d’exemplars, fomentar la gastronomia autòctona amb productes relacionats amb la garrofa i els seus valors saludables, així com promoure accions per a trobar la viabilitat econòmica i comercial són alguns dels pilars d’aquesta declaració.

Mónica Nos ha assenyalat que “Les Coves de Vinromà ha de formar part d’aquest projecte pioner, ja que la garrofa és un cultiu tradicional que segueix tenint un pes important en el municipi, i que hem de potenciar amb noves fórmules que asseguren un futur i eviten l’abandonament”.

Les Coves de Vinromà disposa de 728 ha de superfície conreada de garrofa, sent el segon productor d’aquesta llegum a la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.