fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les III Jornades del Llagostí a Borriana tornen a superar l’èxit de les edicions anteriors

Les III Jornades del Llagostí a Borriana tornen a superar l’èxit de les edicions anteriors

Aquest any el certamen culinari s’ha allargat durant tot un mes i s’ha duplicat tant el nombre de menús servits com l’impacte econòmic directe per als restaurants.

Els serveis tècnics de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Borriana han fet públics els resultats econòmics i estadístics de les III Jornades del Llagostí a Borriana, que de nou han superat tant el nombre de menús servits per cadascun dels set restaurants participants, com els ingressos percebuts pels establiments participants.

En les jornades gastronòmiques que tenen com a objectiu tant la dinamització del món de la restauració a Borriana com la posada en valor dels productes locals arribats des de la mateixa llotja del Port Borrianenc, la xifra total de menús servits pels set establiments ha arribat fins a 2.544, el que suposa una mitjana de 363 menús servits durant el mes en que s’ha allargat el certamen. En aquesta ocasió han estat set els restaurants participants en la tercera edició de les jornades, i tret del Restaurant Mestral, la resta estan situats, precisament al voltant del districte marítim: el restaurant Savarín, la pizzeria Pinocchio, el restaurant San Marino, el Morro, el restaurant del Nàutic i Rita & Pepa han aconseguit en aquesta edició fins i tot rebaixar el preu mitjà dels menús que ha quedat situat en 21,5 euros, dos euros i mig menys que l’any anterior. En un mes de certamen l’impacte econòmic total per als restaurants ha estat de 59.911 euros, mentre que el passat any, amb dues setmanes de celebració, la xifra va ser de 26.885 euros. I així, un any més, les Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Borriana han superat les xifres de les dues edicions anteriors, fent que com explicava el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Borriana, Santiago Zorío, “es molt satisfactori vore com tant els veïns i veïnes de Borriana com aquells visitants que durant un mes s’han decidit a participar de les jornades, en són cada vegada més. Això parla molt bé de la feina feta tant des de l’Associació com des dels mateixos restaurants que hi participen”.

Zorío ha volgut destacar també que “tant la Ruta de la Tapa, com la iniciativa de les Jornades del Llagostí continuen creixent en cada edició i per això des de la regidoria continuem treballant per a que les iniciatives turístiques mantinguen, i en la majoria de casos, eleven, els nivells de qualitat i de participació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.