Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les Jornades Gastronòmiques del Coent eleven en prop de 10.000 euros l’impacte econòmic a Borriana

Les Jornades Gastronòmiques del Coent eleven en prop de 10.000 euros l’impacte econòmic a Borriana

Amb la participació de fins a set establiments de la ciutat, el nombre de menús servits durant les Jornades de Sabors Tradicionals han arribat a les 1395 unitats, pràcticament 600 més que en 2016.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Borriana ja ha pogut analitzar les dades sobre el funcionament i l’impacte de la tercera edició de les Jornades de Sabors Tradicionals de Borriana dedicades al Coent celebrades durant les últimes setmanes en diferents establiments hostalers de la ciutat. Després que la Federació d’Hostaleria de Borriana i la Regidoria de Turisme anunciaren en la presentació que serien fins a set els restaurants participants en esta tercera edició, els menús van començar a servir-se en els horaris establerts per cadascun d’ells, fins que avui s’han pogut conéixer les dades finals de participació.

Segons ha destacat el màxim responsable de l’àrea, Santiago Zorío, el total de menús servits pels set establiments participants ha sigut de 1.395, una xifra que parla molt bé de l’esforç realitzat en el disseny i promoció dels menús, ja que han augmentat de forma considerable respecte a l’any anterior”. Pel que a impacte econòmic directe sobre els participants respecta, el mateix Zorío ha volgut detallar que “després de comptabilitzar cadascuna de les participacions dels veïns i veïnes de Borriana en les diferents opcions de menú que se’ls plantejaven, l’impacte econòmic directe per als establiments hostalers ha sigut de 25.556 euros, una xifra molt per sobre de la segona edició, on l’impacte va arribar als 15.600 euros”. Per això des del departament de Turisme i en paraules del mateix Zorío, “creiem que podem qualificar de molt positiu el creixement que en tan sols tres edicions han tingut les Jornades de Sabors Tradicionals de Borriana, ja que d’una banda suposen un bon suport econòmic per als restaurants participants, i a la vegada, ens estan servint per a seguir augmentant la promoció i distribució d’un producte tan nostre com el Coent”.

En definitiva, Zorío ha volgut “agrair al Restaurant Nàutic, Pizzeria Ristorante Pinocchio, Scala Restaurant, Restaurant Rita & Pepa, La Cabanenca Gastrocarnisseria, Restaurant L’Arenal i Bómbora’s Gastro-Heladería el seu esforç per seguir aportant novetats culinàries en les quals el Coent és protagonista, per això animem al fet que en pròximes edicions siguen més els i les hostaleres de Borriana qui s’animen a participar i seguir donant a conèixer la gran riquesa turística que té a nivell gastronòmic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.