Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les XI Jornades Gastronòmiques de la Taronja comencen divendres a Borriana

Les XI Jornades Gastronòmiques de la Taronja comencen divendres a Borriana

L’alcaldessa, la regidora de Turisme i representants de l’associació d’Hostaleria presenten les jornades en les quals participen 7 restaurants.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, i representants de l’associació d’Hostaleria de Borriana, Vicent Bou, Juan Arnau, Fran Moreno, José Gargallo i Pedro Sancerni han presentat les XI Jornades Gastronòmiques de la Taronja a Borriana, que se celebraran del 24 de gener al 9 de febrer de 2020 en set restaurants del municipi.

En la presentació, l’alcaldessa ha agraït la participació en els restauradors en les jornades perquè suposa “una reivindicació de l’ús en la gastronomia d’un producte diferent i tan representatiu de la nostra ciutat”. També ha agraït l’esforç de l’associació d’Hostaleria de Borriana en “l’organització i gestió, un any més, d’esta iniciativa que comporta moltes dificultats”, i ha elogiat “el treball i l’art dels nostres restauradors”.

Així mateix, ha convidat els veïns i veïnes de Borriana i d’altres localitats perquè coneguen els menús “confeccionats amb el producte tradicional nostre, la taronja, amb creacions molt originals perquè són l’ingredient principal i comú de tots els plats i no solament com a postres”.

L’alcaldessa ha assegurat que es tracta “d’una gran oportunitat per a gaudir d’estos menús dissenyats especialment per a les Jornades Gastronòmiques, i en què fins i tot la varietat de taronges utilitzades pot ser un atractiu més per als grans productes que es treballen en cadascun dels set restaurants participants”.

La regidora Sara Molina ha donat a conèixer alguns dels detalls de la nova cita gastronòmica a la ciutat, “la primera de moltes que durant tot l’any se celebren en la capital de la Plana Baixa”. En esta iniciativa turística, impulsada conjuntament per l’Ajuntament i l’associació d’Hostaleria de Borriana, els restaurants oferixen menús tancats en què entrants, plats principals i postres tenen com a denominador comú la taronja com a ingredient.

Segons ha explicat Sara Molina, esta cita s’emmarca en les festes patronals de Sant Blai i ha destacat que les Jornades “se sumen com un atractiu més per a la nostra ciutat”, a més de servir d’instrument de promoció per a la restauració local, “pretén donar suport i oferir un reconeixement al sector citrícola, mostrar la gran versatilitat d’esta fruita, oferir experiències i sorprendre els nostres visitants amb enginyosos plats”.

La regidora de Turisme ha destacat l’abast d’estes jornades com a “turisme gastronòmic” i el seu valor per “la representativitat del seu producte estrella i el seu alt poder d’identificació amb la nostra localitat”.

Per part seua, el vicepresident de la a Associació d’Hostaleria de Borriana, Vicent Bou, ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració i el suport en estes Jornades. Igualment, ha indicat els set restaurants que participen en esta edició: Pizzeria Pinocchio, el Celler dels Sentits, el Grill Negre, Restaurant Nàutic, Bombora’s Gastro-gelateria, la Blava i Arrosseria Savarín, on s’oferiran menús especials basats en la diversitat de cítrics que es produïxen tradicionalment a la localitat.

Durant el període que duren les Jornades, els restaurants ofereixen menús tancats, en els quals els entrants, plats forts i postres porten com a denominador comú la taronja com a ingredient. El preu mitjà dels menús se situa entre els 18 i els 30 euros, amb la finalitat que les jornades siguen assequibles a totes les butxaques.

A més, Bou ha manifestat que les Jornades de la Taronja també estaran presents, una vegada més, durant les tradicionals celebracions de Sant Blai i la coneguda Font del Vi, “amb la preparació d’un flamejat de taronja amb el qual s’obsequiarà a totes aquelles persones que el dia 3 de febrer participen en les celebracions en honor al patró de la ciutat”.

Igualment, s’ha referit al III concurs infantil de fotografies sobre la taronja, els treballs del qual s’exposaran del 7 al 9 de febrer en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, on se celebrarà el lliurament de premis el dia 9 de febrer a la vesprada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.