fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Mar Blava i Los Montaditos guanyen el Concurs dels Pinxos de la Carxofa de Benicarló

Mar Blava i Los Montaditos guanyen el Concurs dels Pinxos de la Carxofa de Benicarló

El pinxo «La carxofa: ¡el rovell de l’ou!», del restaurant Mar Blava, ha estat el guanyador en la modalitat de pinxo d’autor, mentre que el pinxo «Delícies del Maestrat», de Los Montaditos, ha estat el guanyador en la modalitat de cuina tradicional.

La 10a edició Concurs de Pinxos de la Carxofa ha reconegut, una vegada més, el treball dels bars i cafeteries que participen en les Jornades del Pinxo, que s’allargaran encara fins al 26 de gener i que compten amb la participació de més de 30 establiments. Enguany s’ha apostat per professionalitzar el concurs i nombrar dos jurats diferents: un per als pinxos d’autor i un altre per als pinxos tradicionals, que han estat els encarregats d’escollir els millors pinxos d’esta edició.

Pel que fa a la modalitat de pinxos d’autor, el guanyador ha estat el restaurant Mar Blava, amb el pinxo «La carxofa: ¡el rovell de l’ou!», una elaboració amb una royale de carxofa, rovell d’ou en tempura i cansalada curada. El segon lloc ha estat per al Milord, amb el pinxo «Cinquanta i l’ou», mentre que el tercer ha sigut per a l’Hogar del pescador, pel pinxo «Tradició en els 5 sentits».

El guanyador en la modalitat de pinxo tradicional ha estat Los Montaditos, amb el pinxo «Delícies del Maestrat», elaborat amb polp a la brasa sobre crema de brull de Tronchón i Carxofa de Benicarló. El segon premi ha estat per a Pollastre d’Or, amb el pinxo «Clàssic d’or», mentre que el tercer ha sigut per a la Dolce Vitta, pel pinxo «Trama de sabors».

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha posat en valor «la imaginació, l’esforç i el treball dels participants» i ha ressaltat que la implicació dels bars i cafeteries «atorga un valor afegit a les Jornades del Pinxo i ajuden a promocionar la Festa de la Carxofa».

Com a novetat, enguany el concurs s’ha celebrat al Magatzem de la Mar i els guanyadors han rebut el reconeixement el mateix dia de presentació de les propostes. El jurat per als pinxos d’autor ha estat format pels reconeguts xefs Vicent Guimerà (L’Antic Molí) i Rubén Miralles (Rubén Miralles), l’artista José Luis Ferrer (Ferr), la regidora de Turisme, Isabel Cardona, i Ruth Martí, presidenta de la Penya Mechero, fundadora d’este concurs.

Per la seua part, el jurat per als pinxos tradicionals l’han format el xef Rafael Gauxachs (Casa dels Capellans), la presidenta de l’Associació de la Dona, Pilar Ortega, la presidenta de l’Associació de la Dona Llauradora, Rosa Arín, la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, i el vicepresident de la Penya Mechero, Nacho Lavernia.

Els trofeus que van rebre els dos guanyadors són obra de l’artista José Luis Ferrer (Ferr).

Leave a Reply

Your email address will not be published.