Les jornades comencen el 26 de gener i s’allarguen fins l’11 de març amb menús especials, showcookings i degustacions.
Morella ha presentat les XV Jornades de la Trufa on la ciutat concentra diferents activitats gastronòmiques al voltant del diamant negre dels Ports. Així, el regidor de Turisme, Jorge García, i la Presidenta d’Asetmico, Mari Carmen Escuder, han explicat les activitats i menús especials que tindran estes jornades, les quals s’inauguren el 26 de gener i s’allarguen fins a l’11 de març. Estes jornades inclouen en el seu calendari el cap de setmana gastro-literari Morella Negra com la Trufa els dies 23, 24 i 25 de febrer.
Jorge ha destacat que “es tracta d’unes jornades molt importants per ser un element característic de la gastronomia d’esta zona” a més, ha comentat que “els restauradors de la comarca preparen menús especials amb la trufa com a element principal dels plats durant el mes i mig que duren les jornades”. L’edil ha explicat que “enguany hi haurà diferents showcookings on el públic general podrà veure com es treballa amb el diamant negre dels Ports i provar els plats resultants”. D’altra banda, Mari Carmen, ha recalcat que també s’ofereixen altres activitats com degustacions i tallers amb productes de la zona com el taller d’olis d’oliveres mil·lenàries o el de productes de Morella”.
Les Jornades de la Trufa de Morella cada any tenen més participació dels restaurants locals i d’arreu de la comarca dels Ports. D’esta manera, en la XV edició participen un total d’11 restaurants, dels quals vuit són de la ciutat i tres són de la resta dels Ports. D’esta manera, Morella comptarà amb activitats gastronòmiques al voltant de la trufa negra durant els caps de setmana de febrer i març.