fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda impulsa el producte de proximitat en la primera trobada d’experiències gastronòmiques

Onda impulsa el producte de proximitat en la primera trobada d’experiències gastronòmiques

Inclòs en el ‘Novembre Gastronòmic’, la ciutat celebra una jornada al voltant d’aquests productes a través d’un variat programa que inclou taules redones, ponències, master class de cuina a càrrec del prestigiós xef Nicolás Barrera o un taller de cocteleria.

El municipi d’Ona contínua immers entre fogons i avui ha cuinat un dels seus plats forts. Inclòs en el ‘Novembre gastronòmic’, aquest matí el Museu del Taulell Manolo Safont ha acollit la primera ‘Trobada d’experiències gastronòmiques de proximitat’. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sigut l’encarregat d’inaugurar aquesta jornada que ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de la Conselleria d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, qui ha oferit una ponència sobre la nova llei d’agricultura.

Durant l’acte, Huguet ha ressaltat la importància d’aquestes jornades organitzades per l’àrea de Desenvolupament Econòmic que “intenten promoure una nova gastronomia estesa com a expressió d’identitat i cultura d’Onda, defenent el plaer vinculant a l’aliment, reflexionant sobre l’educació del gust i tenint en compte l’equilibri amb l’ecosistema, la defensa de la biodiversitat i el compromís ètic amb els productors”.

Durant la trobada d’avui també s’ha donat a conèixer els beneficis del producte de proximitat conegut com ‘Km0’ i el paper tan important que juguen tant restaurants com cuiners en aquest aspecte. En aquesta línia, Huguet ha donat a conèixer les últimes dades d’aquest projecte promogut pel Consorci del Pacte Territorial que el presideix i que té com a objectiu promocionar la marca de qualitat ‘Km0, producte local’, proporcionant qualitat als consumidors finals sense intermediaris. Tal com ha indicat, un total de 182 empreses s’han adherit ja a aquesta iniciativa, sent 33 productors, 60 elaboradors i 89 establiments comercials i hostalers. Així mateix, ha assenyalat que “els restaurants Km0 transmeten la filosofia del producte de proximitat, ja que els seus cuiners comprenen que no es pot separar el plaer gastronòmic de la responsabilitat amb els productors”, alhora que ha posat en valor “als cuiners que utilitzen aquests productes, ja que són els intèrprets del nostre territori i ho posen en valor a través de la seva creativitat”.

En aquesta trobada, ha participat també el reconegut xef Nicolás Barrera, que ha impartit una sorprenent màster class de cuina i, a continuació, diversos bartenders han realitzat un taller de cocteleria elaborada amb productes de proximitat en la qual han presentat les seves experiències amb licors i cítrics de la província de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.