fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Orpesa enaltix la gastronòmica local amb les primeres jornades de la carabassa

Orpesa enaltix la gastronòmica local amb les primeres jornades de la carabassa

Una desena d’establiments del municipi s’unixen a esta iniciativa que dóna inici hui i s’estendrà fins al pròxim 8 de desembre.

L’Ajuntament d’Orpesa ha acollit este dijous la presentació de la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Carabassa, un esdeveniment que s’inicia hui en el municipi i que s’estendrà fins al pròxim 8 de desembre. En ell, participaran una desena d’establiments que elaboraran plats i menús i que comptaran amb un fil conductor: la carabassa. Un esdeveniment que servirà com a ‘injecció’ per als hostalers locals i, alhora, per a aconseguir desestacionalitzar el turisme en la localitat.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa, María Jiménez, qui ha destacat que amb esta primera edició “volem, d’una banda, posar en valor este producte tan típic de la nostra localitat com és la carabassa i que compta amb una llarga tradició; així com atraure a turistes i visitants perquè assaborisquen les diferents receptes preparades pels nou restaurants adherits”, afig la municipal.

Però a més de poder degustar menús amb este producte de quilòmetre zero, els que els agradi cuinar podran compartir les seues millors receptes a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament. “Es tracta d’un certamen en el qual els veïns podran donar a conéixer les seues millors receptes elaborades amb carabassa”, avança la regidora de Comerç, Araceli de Moya. A més, dimarts que ve se celebrarà un ‘xou cooking’ en el CdT del Grau, dirigit als hostalers locals, que comptarà amb el xef castellonenc amb estrella Michelin Miguel Barrera, que ajudarà els participants a elaborar plats d’allò més innovadors.

La presentació de les I Jornades Gastronòmiques de la Carabassa també ha comptat amb la presència de Mar Diago, de l’empresa MD Studio, qui ha assenyalat que per a dur a terme este esdeveniment, que aterra per primera vegada en el municipi, s’ha creat una marca gastronòmica pròpia per a posar en valor la carabassa, un producte molt arrelat en la localitat, i ha avançat que Orpesa acollirà diferents iniciatives al llarg dels pròxims mesos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.