fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Pen铆scola innova en la seua promoci贸 com a destinaci贸 gastron貌mica

Pen铆scola innova en la seua promoci贸 com a destinaci贸 gastron貌mica

L’脿rea de Turisme juntament amb els restauradors locals acorden reformular el plantejament de les Jornades Gastron貌miques al llarg de l’any, sumant atractius i experi猫ncies en la destinaci贸 als men煤s.

L’脿rea de Turisme de l’Ajuntament de Pen铆scola ha convocat avui el Consell de Turisme, en el qual participen representants del sector i membres de la corporaci贸 municipal, en proporci贸 a la seua quota de representaci贸 en els 貌rgans col路legiats.

Durant la trobada, des de l’脿rea t猫cnica s’ha proposat als empresaris el pla d’accions previst en mat猫ria de promoci贸 i programaci贸 d’activitats per a enguany entre les quals destaquen les relacionades amb l’oferta gastron貌mica de la destinaci贸.

Segons les xifres de l’estudi realitzat per l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme a trav茅s d’enquestes, a m茅s de les dades registrades en les Oficines d’Informaci贸 Tur铆stica en la localitat al llarg de 2017, el turista que visita la Ciutat en el Mar ho fa motivat, fins a un 27,53% dels casos, per l’oferta gastron貌mica local; a m茅s, el 31,76% dels qui arriben a Pen铆scola destinen el seu temps a con猫ixer les propostes m茅s creatives dels xefs locals com a activitat irrenunciable durant la seua estada.

“Amb estes xifres, hem de seguir apostant per fer de la gastronomia un dels principals productes tur铆stics de la nostra destinaci贸; un dels nostres avantatges competitius que, sumades a la singular oferta patrimonial i l’excepcionalitat de la nostra condici贸 de ciutat plat贸, hauran de refor莽ar-nos com a destinaci贸 de refer猫ncia en costa” ha explicat l’edil de l’脿rea, Rafael Suescun.
En la l铆nia que ja es treballava en els 煤ltims anys, sumant la gastronomia al projecte Pen铆scola de Cinema, enguany s’han programat noves accions i promoci贸 en mercats nacionals que inclouen ciutats clau com Sant Sebasti脿 o Val猫ncia, en els quals els xefs locals oferiran experi猫ncies gastron貌miques als visitants.

A m茅s, en consens amb el sector, l’脿rea de Turisme de l’Ajuntament ha anunciat la revisi贸 del pla anual de jornades gastron貌miques que s’ha concentrat en quatre grans esdeveniments amb vocaci贸 d’integrar noves experi猫ncies a l’exclusivitat de l’oferta gastron貌mica, com a estades, sorteigs i algunes sorpreses. El calendari arrancar脿 a l’abril amb les noves propostes per a arrossos que inclouran els llagostins i les galeres com a acompanyants perfectes; al juny unes jornades del mar i de l’horta, que valoraran els productes aut貌ctons de temporada per als primers visitants de la temporada estival; a l’octubre regnar脿 en els men煤s el polp, un altre dels emblemes de la gastronomia local i tancaran l’any els plats de cullera de la cuina tradicional peniscolana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.