Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola innova en la seua promoció com a destinació gastronòmica

Peníscola innova en la seua promoció com a destinació gastronòmica

L’àrea de Turisme juntament amb els restauradors locals acorden reformular el plantejament de les Jornades Gastronòmiques al llarg de l’any, sumant atractius i experiències en la destinació als menús.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha convocat avui el Consell de Turisme, en el qual participen representants del sector i membres de la corporació municipal, en proporció a la seua quota de representació en els òrgans col·legiats.

Durant la trobada, des de l’àrea tècnica s’ha proposat als empresaris el pla d’accions previst en matèria de promoció i programació d’activitats per a enguany entre les quals destaquen les relacionades amb l’oferta gastronòmica de la destinació.

Segons les xifres de l’estudi realitzat per l’Agència Valenciana de Turisme a través d’enquestes, a més de les dades registrades en les Oficines d’Informació Turística en la localitat al llarg de 2017, el turista que visita la Ciutat en el Mar ho fa motivat, fins a un 27,53% dels casos, per l’oferta gastronòmica local; a més, el 31,76% dels qui arriben a Peníscola destinen el seu temps a conèixer les propostes més creatives dels xefs locals com a activitat irrenunciable durant la seua estada.

“Amb estes xifres, hem de seguir apostant per fer de la gastronomia un dels principals productes turístics de la nostra destinació; un dels nostres avantatges competitius que, sumades a la singular oferta patrimonial i l’excepcionalitat de la nostra condició de ciutat plató, hauran de reforçar-nos com a destinació de referència en costa” ha explicat l’edil de l’àrea, Rafael Suescun.
En la línia que ja es treballava en els últims anys, sumant la gastronomia al projecte Peníscola de Cinema, enguany s’han programat noves accions i promoció en mercats nacionals que inclouen ciutats clau com Sant Sebastià o València, en els quals els xefs locals oferiran experiències gastronòmiques als visitants.

A més, en consens amb el sector, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament ha anunciat la revisió del pla anual de jornades gastronòmiques que s’ha concentrat en quatre grans esdeveniments amb vocació d’integrar noves experiències a l’exclusivitat de l’oferta gastronòmica, com a estades, sorteigs i algunes sorpreses. El calendari arrancarà a l’abril amb les noves propostes per a arrossos que inclouran els llagostins i les galeres com a acompanyants perfectes; al juny unes jornades del mar i de l’horta, que valoraran els productes autòctons de temporada per als primers visitants de la temporada estival; a l’octubre regnarà en els menús el polp, un altre dels emblemes de la gastronomia local i tancaran l’any els plats de cullera de la cuina tradicional peniscolana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.