fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Primera jornada de Gastrònoma a València, un èxit amb sabor a ‘estrelles’

Primera jornada de Gastrònoma a València, un èxit amb sabor a ‘estrelles’

La fira, que va obrir ahir les seues portes i que se celebra fins al dimarts 12 de novembre, va arrencar amb una ponència de Ricard Camarena, acabat de nomenar Premi Nacional de Gastronomia.

Gastrònoma va obrir ahir les seues portes. Milers de persones professionals i amants de la gastronomia van visitar ahir la fira gastronòmica del Mediterrani, que es prolongarà fins al dimarts 12 de novembre i que va arrencar amb una ponència molt especial: la de Ricard Camarena, acabat de nomenar premi nacional de Gastronomia.

A més de la ponència de Ricard Camarena al costat del mexicà Edgar Núñez, la Cuina Central – L’Espai Exquisit va veure passar pel seu escenari a grans xefs nacionals i internacionals com Luis Valls, xef de El Poblet, Miriam de Andrés, primera dona a aconseguir dos Sols Repsol a València, Sacha Hormaechea, ànima mater del restaurant Sacha, David García, Nazario Cano, xef del Restaurant El Rodat, Rubén Escudero, mà dreta de Gastón Acurio en el restaurant parisenc Manko o Marta Campillo, cap de sala del restaurant DiverxXO.

Es va fer lliurament també en un emotiu acte dels Premis Gastrònoma ‘Un dels nostres’, que este any se l’ha emportat Loles Salvador, per la seua trajectòria i el seu llegat amb el Grup La Sucursal. La xef ha dedicat el premi als seus fills i ha recordat a grans cuineres que, com ella, van obrir el pas a les dones a l’alta gastronomia.

Per part seua, l’espai #pandeverdad va acollir al col·lectiu ‘La Pepa, que ha presentat el circuit de pans d’autor i que ha fet fogasses d’orígens molt diferents de la mà de grans forners de tot el territori. En el nou escenari Be Sweet s’ha servit les postres amb els showcookings de Marc Rodellas, Ruth Gou i Manu Jara. Cal destacar que l’Aula Arròs de València D.O va estrenar l’espai de la mà de Jorge Moreno, de Voraç, que ha posat l’arròs al servei de la imaginació. Carlos Julián, per part seua, va parlar dels arrossos en tres serveis, un tema del qual és expert. Però no sols han estat ells, també han cuinat Lluis Arrufat, Nacho Romero, Kiko Lázaro, Germán Carrizo, Carito Lourenço, Juan Carlos Galbis, Alberto Alonso i Mar Soler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.