fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Turisme presenta la nova marca ‘Castelló Gastronòmic’ per a potenciar l’oferta culinària de la ciutat

Turisme presenta la nova marca ‘Castelló Gastronòmic’ per a potenciar l’oferta culinària de la ciutat

El Patronat de Turisme ha presentat hui a Madrid amb cinc xefs que han elaborat un buffet temàtic amb 12 plats típics.

La marca ‘Castelló Gastronòmic’ ha sigut presentada hui a Madrid amb un buffet temàtic de 12 plats típics elaborats per cinc reconeguts xefs. L’hotel Intur Palacio de Sant Martín 4*, situat en un emblemàtic edifici del segle XIX, ha sigut el lloc triat per a aquesta presentació, que ha reunit a professionals, bloggers, influencers gastronòmics, professionals de la cuina, del vi i de la restauració. Cinc reconeguts xefs s’han encarregat de cuinar davant els presents els plats singulars de la gastronomia castellonenca, la qual cosa ha permès mostrar la qualitat del producte agroalimentari local i les últimes tendències de la cuina local.

Els xefs encarregats d’elaborar aquests plats han sigut Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradís, amb estrela Michelin i dos sols Repsol; Adrián Merenciano, del restaurant Flote; Fernando Molina, de la Cuina de Fernando; Cesáreo Martí, del restaurant Casa Lola; i Álex Vega, del propi Hotel Intur Palacio San Martín. Amb ells han estat el mestre major del Gremi de Forners, José Miró, que han rebut enguany el premi de Millor Gremi Artesà d’Espanya gràcies al respecte de la tradició gastronòmica castellonenca i promoció de la ciutat, a través de la fleca artesana.

Els assistents a aquesta mostra de ‘Castelló Gastronòmic’ han pogut degustar el Arrocito de Castelló, arròs a banda del Grau amb ‘all i oli’, coca de tomaca deconstruït, pastís de moniato deconstruït, pastís de tomaca normal, ximos de Castelló, olleta de la Plana, sardina de bota amb ou i pebrots, amanida de tomaca de l’horta amb tonyina acompanyada de rosquilletes, torraeta d’anxoves, pilotes de frare i coca mal feta. Tots els plats han sigut acompanyats per pans de garrofa amb taronja, del Gremi de Forners; i maridats amb vi, cervesa, vermut i ‘carajillo’ de Castelló.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, amfitriona d’aquesta presentació, s’ha mostrat convençuda que “la gastronomia i els productes de Castelló són garantia de qualitat, sabor i sensacions, per la qual cosa anem a seguir treballant per difondre la nostra cuina i per convertir-nos en un referent en el turisme gastronòmic”.

Puerta ha explicat que aquesta campanya de promoció de la marca ‘Castelló Gastronòmic’ està dirigida a premsa especialitzada en gastronomia i turisme gastronòmic, tant a nivell provincial, autonòmic, nacional i internacional. “Aquesta iniciativa té com a objectiu generar coneixement i notorietat dels valors gastronòmics que permeten singularitzar l’oferta de Castelló i del Grau”. A més de la degustació dels 12 plats, els assistents a aquesta presentació han sigut obsequiats amb material promocional i una cistella amb productes autòctons castellonencs.

La privilegiada ubicació geogràfica de Castelló que li permet conjuminar mar, muntanya i horta, proporciona a la seua cuina una matèria primera de qualitat i proximitat que és base fonamental per a l’elaboració de deliciosos i variats plats. Al llarg de l’any se succeeixen en la capital de la Plana diverses cites culinàries –Jornades de la Galera, del Polp i la Sèpia, Ruta de Tapes Sabors Castelló, Jornades de l’Arròs a Banda…– que atrauen al visitant i li animen a degustar aquestes propostes; i fins i tot s’han implantat accions com el Concurs Internacional Arrocito de Castelló, celebrat al maig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.