fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un restaurant d’Artana guanya el premi al millor ‘arrocito de Castell贸’

Un restaurant d’Artana guanya el premi al millor ‘arrocito de Castell贸’

La primera edici贸 del concurs ha comptat amb vint xefs que han cuinat la seua pr貌pia recepta d’arr貌s amb ingredients de la prov铆ncia.

El concurs ‘Arrocito de Castell贸’ ha acomplit totes les seues expectatives. Vint cuiners acompanyats dels seus ajudants s’han reunit per retre homenatge a qui ha sigut el protagonista de la jornada: l’arr貌s. Per貌 no sols aix貌, tamb茅 el llagost铆, el sepionet de la punxa, el rap i les carxofes han tingut un paper essencial en este dia en el qual el Grao de Castell贸 s’ha omplert de la flaire dels productes aut貌ctons de la prov铆ncia.

Paelles al foc, la llenya preparada i una recepta en com煤, aix貌 茅s el que necessitaven els aspirants a preparar la millor versi贸 d’este ‘Arrocito de Castell贸’, per貌 sols un d’ells podia guanyar. Aix铆 doncs, el restaurant que s’ha emportat el primer premi ha sigut el Chato Gastrobar, d’Artana. En segon lloc ha quedat el restaurant La Mar Sal脿, de Cullera, i per 煤ltim, la tercera posici贸 ha sigut per a Los Arroces de Guillermo, de Ciudad Real.

El principal objectiu d’este concurs era el de posar en valor la gastronomia castellonenca, donar-li un nou impuls als ingredients creant una recepta capa莽 de recollir l’ess猫ncia d’estos productes tant de Castell贸. Aix铆 ho va explicar la regidora de Turisme, Patricia Puerta, qui ha format part del selecte jurat que ha escollit els guanyadors de la primera edici贸 del concurs.

L’alcaldessa, Amparo Marco, tamb茅 ha estat present i ha valorat la qualitat de les propostes presentades a concurs. “La gastronomia 茅s un element representatiu de la cultura popular de Castell贸 i el Govern municipal l’est脿 posant en valor com un gran atractiu tur铆stic”, ha afirmat.

Baix el sol del Grao i amb una lleugera brisa que ha sigut la causant algun imprevist, el concurs internacional ‘Arrocito de Castell贸’ s’ha convertit en l’excusa perfecta per a aquells amants de l’arr貌s que han volgut apropar-se i tastar un platet elaborat per xefs de primera.

A m茅s de la regidora de Turisme, el jurat encarregat de valorar les receptes tamb茅 ha comptat amb el xef Miguel Barrera i altres 7 xefs avalats amb estrelles Michelin i soles Repsol. Barrera va explicar a la presentaci贸 del certamen la import脿ncia que tenia posar en valor “eixos ingredients que ens d贸na la nostra llotja i la nostra horta”, repte que els cuiners i cuineres participants han superat amb bona nota.

Per acabar, els cuiners han pujat d’un en un a l’escenari per a arreplegar els seus diplomes corresponents i s’ha donat a con猫ixer la deliberaci贸 del jurat, donant per finalitzada la primera edici贸 d’un concurs en el qual la gastronomia de Castell贸 ha sigut el vertader premi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.