Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Un total de 34 cellers de vi i cava valencià presenten les seues novetats en la fira Prowein

Un total de 34 cellers de vi i cava valencià presenten les seues novetats en la fira Prowein

La conselleria d’Agricultura i Medi Ambient participa amb un estand institucional que donarà servici a 31 dels 34 cellers valencianes assistents.

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural participarà junt amb 31 cellers de la Comunitat en la fira Prowein 2016, amb l’objectiu de presentar les seues novetats i afavorir noves oportunitats de negoci.

Aquesta cita del sector vitivinícola internacional, que se celebra entre el 13 i el 15 de març en Düsseldorf (Alemanya), és considerada una de les més importants en aquest àmbit. De fet es preveu l’assistència d’al voltant de 5.000 expositors i més de 50.000 compradors professionals.

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, acompanya durant el diumenge i el dilluns a la representació valenciana en Prowein, amb l’objecte de mostrar el recolzament del Consell a les accions d’internacionalització dels cellers valencians.

L’estand de la conselleria disposa d’una superfície de 339 metres quadrats, en el pavelló Espanyol, i que donarà servici a 31 de les 34 firmes valencianes assistents. En la Comunitat Valenciana hi ha un total de 229 cellers registrats i 65.500 hectàrees de vinya.

Durant la fira, la DOP Alacant durà a terme un tast de vins sota el nom: “Monastrell Alacant: l’Espanya mediterrània”, dirigida als visitants especialitzats, en la que es presenten vins d’aquest consell regulador.

Les exportacions de vi valencià en 2015 es van situar en 173,6 milions d’euros, un 11,6% més que en 2014, amb França (per import de 21 milions d’euros), Països Baixos (13,7 milions d’euros) i Alemanya (13,5 milions d’euros) com principals clients, i un important avanç del 35,6% a Xina (11,6 milions d’euros).

Leave a Reply

Your email address will not be published.