Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vicent Sales, vicepresident de la Diputació de Castelló: “Tenim un producte gastronòmic de primera fila que crec que val la pena potenciar”

Vicent Sales, vicepresident de la Diputació de Castelló: “Tenim un producte gastronòmic de primera fila que crec que val la pena potenciar”

Parlem amb Vicent Sales, dins de la presentació de la Ruta de la Tapa de Castelló, sobre els productes alimentaris de la província i la marca “Castelló Ruta de Sabor”.

Diari Millars: En primer lloc voldria parlar de la marca “Castelló Ruta de Sabor”, que és amb la que la Diputació està recolzant este esdeveniment.
Vicent Sales: Sí, bé, en primer lloc el que volia és donar l’enhorabona a Sabores Castellón, perquè després de 18 anys jo crec que s’ha consolidat com a una iniciativa fantàstica, no només per donar a conèixer el que és el saber fer, el talent dels cuiners i de la gastronomia de Castelló, sinó que a més a més ha servit, també amb el recolzament de la Diputació, per a donar a conèixer eixa marca de la “Ruta del Sabor” amb la que pretenem potenciar els productes de la nostra terra.

DM: Perquè podríem dir que Castelló és una potència gastronòmica?
VS: Això és el que estem intentant, sobretot perquè tenim molt de talent culinari. Tenim unes escoles de gastronomia fantàstiques que produeixen uns professionals amb molt de talent, però, a més a més, tenim un producte vinculat a la terra, un producte gastronòmic de primera fila que crec que val la pena potenciar. Val la pena que eixos establiments que participen en esta Ruta de la Tapa l’utilitzen perquè, a més, acabe afavorint que els productes vinculats a la terra, vinculats al territori, acaben arrelant a la població al territori i dinamitzant l’economia de tota la província.

DM: L’organització Sabores Castellón ha premiat la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert, també ha premiat un restaurant de Peníscola. Es vol generar un turisme gastronòmic fora de les ciutats?
VS: Sí, perque a més, tenim l’enorme sort de ser una província molt diversa. Tenim mar, tenim muntanya, tenim unes valls d’interior molt interessants que produeixen productes molt diversos i molt interessants. No només agropecuaris, sinó també de ramaderia, per la qual cosa al final crec que és molt interessant l’ús de tots estos productes i la riquesa que aporten a la gastronomia de Castelló.

DM: I quines iniciatives està duent a terme la Diputació com a institució, per a potenciar la gastronomia de la província?
VS: A través de la iniciativa “Castelló Ruta del Sabor”, el que hem fet durant estos anys ha sigut treballar amb els millors xefs i amb els millors cuiners que hi ha a la província per a que treballen, amb el seu talent i amb la seva qualitat, per afavorir este producte nostre, sobretot per donar-se a conèixer precisament a la nostra terra; que la província de Castelló puga consumir producte de la seva terra.

Ara estem ja en una fase molt avançada, en la qual, el que fem és buscar cuiners de renom internacional com és el cas de Martín Berasategui, que vam anunciar ara fa un parell de setmanes, amb el qual pretenem que els productes de Castelló donen un salt a nivell nacional i internacional molt potent, i donar a conèixer tota la riquesa dels productes vinculats a la gastronomia de la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.