fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Aplicarem bonificacions de 1.500 euros per la contractació de dones” – Entrevista a Ximo Huguet, candidat a l’alcaldia d’Onda

“Aplicarem bonificacions de 1.500 euros per la contractació de dones” – Entrevista a Ximo Huguet, candidat a l’alcaldia d’Onda

Ximo Huguet ha sigut l’alcalde d’Onda durant la passada legislatura. Ara es presenta a la reelecció pel PSPV-PSOE.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Ximo Huguet: En aquestos 4 anys hem impulsat una gestió responsable i eficient que valorem positivament. Han sigut 4 anys de treball que s’han traduït en resultats reals. Per exemple, ens vam trobar en 2015 en un deute de 5 milions d’euros, que hem reduït en menys de 2 milions. Amb la nostra política reivindicativa hem aconseguit més de 10 milions d’euros en inversions d’altres administracions, amb projectes tan significatius per a Onda com els Fons Feder o el pla de rehabilitació del centre històric. I una altra dada que també es positiva és la de l’atur, que ha passat del 30 al 14% en aquesta legislatura. Per tant, els socialistes hem de continuar liderant aquest projecte col.lectiu de futur perquè Onda no done ni un pas enrere.

DM: Quin és el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
XH: Més que problema, jo diria que és un repte que ens hem marcat per als pròxims 4 anys. Li estic parlant de la construcció d’una residència per a la tercera edat, un servei necessari que moltes famílies estan esperant. Per tant, anem a seguir treballant de la mà de Conselleria per a fer-la realitat. En els últims mesos hem avançat pel que fa a l’ubicació d’aquesta futura reidència i ja tenim el vistiplau de la Generalitat per a situar-la en un solar junt al Centre de Formació Monteblanco. En la pròxima legisltarua volem donar passos endavant i poder oferir aquest servei als nostres majors.

DM: Quina és la seua proposta per a fomentar l’ocupació?
XH: En aquesta legislatura l’índex d’atur ha baixat del 30 al 14% i això vol dir que les polítiques actives d’ocupació que hem posat en marxa han donat els seus fruits. Per tant, en els pròxims 4 anys anem a continuar fomentant la creació de treball des de diferents eixos. Tal com recull el nostre programa de govern anem a desplegar més tallers i programes d’ocupació i posarem en marxa el “Coworking Onda” per a recolzar als emprenedors. A més, hem de facilitar el creixement de la indústria i ho farem impulsant el Pla Industrial Estratègic, que suposarà la millora dels nostres polígons industrials. I volem potenciar també el comerç, un altre sector capaç de generar llocs de treball. Per això, impulsarem ajudes fiscals per l’obertura d’establiments en el centre històric i en la zona centre. I per suposat, seguirem prioritzant la contractació d’empreses locals com hem fet en aquesta legislatura.

DM: Hi ha alguna zona que necessite una major atenció o inversió?
XH: Com en qualsevol ciutat sempre hi ha diversos punts que necessiten inversió en l’àmbit de l’urbanisme, i per això en estos 4 anys hem impulsat el Pla de Millora de Barris que ens ha permés atendre eixes xicotetes coses que tant importants són en el dia a dia dels nostres veïns com la millora d’un parc infantil, d’un carrer o d’una plaça. Queden aspectes per millorar en els barris, pel que anem a seguir desenvolupant eixe programa. I sense dubte, una altra de les zones que creiem necessita més atenció és el centre històric. Volem un centre històric viu, dinàmic i regenerat, pel que en l’actual legislatura ja hem apostat d’una manera notable per la rehabilitació dels espais públics i de les seues viviendes amb les ajudes directes als propietaris del Pla ARRU, que ha possibilitat una inversió de 3’5 milions d’euros. Ara és moment de continuar eixa tasca iniciada. Anem a donar continuïtat a eixe pla de rehabilitació, anem a desplegar un Pla de Vivenda Jove en el centre històric i impulsarem ajudes fiscals per a l’obertura de comerços en aquesta zona per recuperar la vida del nostre centre històric i convertir-lo en reclam turístic.

DM: Quina és la seua proposta principal?
XH: Tenim quasi 100 propostes en el nostre programa de govern, i per a nosaltres totes són importants perquè són el reflex de totes les peticions que hem recollit en les reunions mantingudes periòdicament amb associacions i col·lectius. Però com que ja li he parlat de la residència de majors, ara destacaria l’Oficina de la Dona, una de les primeres mesures que volem posar en marxa. Necessitem avançar cap a un model de ciutat més igualitària i aquest servei serà un punt de suport per a les dones, on podran trobar assessorament en diverses matèries. Hem de caminar cap a una societat més justa, i en aquest sentit també aplicarem bonificacions de 1.500 euros per la contractació de dones.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, pactarà?
XH: De moment, nosaltres aspirem a guanyar les eleccions i ser la força més votada. Depenent dels resultats de diumenge, vorem quina és la millor opció per a conduir a Onda al millor futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.