fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

AQUESTA CASA ÉS UNA RUÏNA! – L’opinió d’Araceli de Moya

AQUESTA CASA ÉS UNA RUÏNA! – L’opinió d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es la portaveu de Ciutadans a l’ajuntament d’Orpesa del Mar.

L’any passat, l’equip de Govern del PP en l’Ajuntament d’Oropesa, va modificar 7.406.910 € del romanent.

Enguany l’atreviment porta a l’alcalde i als seus coreligionaris a portar a ple la modificació de 9.152.000 €, per a gastar-ho en escassos 8 mesos.

Açò sí, “corrents”. Perquè tots sabem que els va a ser molt difícil, pràcticament impossible, dur a terme tot el que s’han plantejat pressupostar per a executar-ho. Però clar, Queda tan ben dir-ho i anunciar-ho “a so de bombo i platerets”!

És evident que des de Ciutadans-Orpesa, compartim algunes de les partides que inclouen en la modificació però, una vegada més, cerquen el suport de la resta de grups de l’oposició, barrejant xurres amb merines: d’una banda, es plantegen ajudes a les AMPAS de l’Institut Torre del Rei i el Col·legi Públic Dean Martí que estan bé; però d’altra banda, es pressuposten obres per a les quals no han redactat projecte algun ni han valorat econòmicament el seu cost de construcció, i molt menys encara, les condicions de licitació de les obres.

I què vol dir açò?. Simple i planament que el PP d’Orpesa està engreixant una modificació de crèdits, sens dubte enganyosa, per inviable la seua execució, en els mesos que resten fins al tancament de l’exercici comptable.

Però, per què ens presenta de colp la modificació d’aquesta ingent quantitat de diners del poble d’Orpesa? Jo els ho diré: perquè el senyor alcalde, una vegada més, ha pretès portar a ple aquesta barrabasada política, fer com que escolta a l’oposició i després tirar-se els pròxims 8 mesos fent i desfent al seu antull i intentant anul·lar la labor fiscalizadora d’aquesta Corporació, d’aquesta Casa, la de tots i, de la qual malament que li pese, forma part Ciutadans.

I el pitjor de tot, aquesta modificació, que implica incrementar en un 50 per cent el pressupost anual, no respon a un projecte per a Oropesa, ni a mitjà ni a llarg termini. Res.

Només es veuen qüestions electoralistes com el “Pla per l’asfaltament” 1.250.000 €. Gastar i gastar; per a un estudi de viabilitat de generació d’una platja en Les Amplàries, zona Marina D´Or, amb la sola idea de guanyar temps i veure si es calmen els veïns d’aquells lares que porten anys reivindicant que l’Alcalde es pose les piles i gestione la “res pública”.

Més diners per a construir una pista d’atletisme on, a part de proves per a escolars, no podrem acollir cap campionat nacional o internacional perquè la pista no està homologada. Més diners per a un estudi que ens diga on enfonsar un vaixell bussege i, sense saber encara açò, més diners per a córrer a comprar un vaixell de fusta. Més diners per a gronxadors musicals mentre tenim parcs assolats, sense netejar i amb paparres. Més diners per a una web perquè la regidora d’Esports anuncie les carreres i correries pel poble, perquè ja no li val fer-ho a través de la web de l’Ajuntament, en la propia secció d’esports. Més diners per a un pla d’ocupació on la contractació serà directa municipal. Més diners per a publicitat i propaganda. Més diners per a una rotonda que ix amb una partida de mig milió d’euros i més diners per a la construcció d’una nau magatzem municipal per 1 milió d’euros i altres 700.000 € per a construir un Centre Social. Obres totes elles sense res més que intencions.

I direm al desembre: “En bona hora, mànigues verdes”! Quan se’ns cap el temps i no haja donat temps a traure a licitació cap o pràcticament cap d’aquests castells en l’aire.

Senyor alcalde, no ha sigut el primer ni serà l’últim a ensopegar tots els anys en la mateixa pedra. A pols es va guanyar la mala reputació la Santa Hermandad allà per temps de la reina Isabel La Catòlica, per arribar sempre vesprada a l’hora de realitzar les seues diligències i a pols s’està guanyant vostè la seua per, a més d’arribar tard tots els anys per a complir els projectes que anuncia, fer-ho amb coneixement de causa.

El que s’ha dit. Aquesta casa és una ruïna, ho mires per on ho mires!

Leave a Reply

Your email address will not be published.