Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló Ciutat Educadora. Anem per feina… – L’opinió de Jordi Tàrrega

Castelló Ciutat Educadora. Anem per feina… – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

Segons com ho mirem a algunes persones els sembla que fa poc que en parlem d’aquest tema, de fer de Castelló de la Plana, la nostra ciutat, una Ciutat Educadora. A d’altres, en canvi, els pot semblar que portem molt de temps parlant-ne. De fet, objectivament, ja portem alguns anys, alguna, fins i tot, podria pensar que som molt pesades i pesats, i que «de forment ni un gra».

Anem a pams. Sí, fa anys que en parlem. De fet la nostra ciutat ja fa molt de temps que es va adherir a la Carta de Ciutats Educadores, tot i que no havia anat més enllà d’aquest gest. Amb l’arribada dels governs de progrés, amb l’Acord del Grau (a nivell municipal) i amb el Pacte del Botànic (a nivell autonòmic), ha hagut alguna cosa més que gestos. Castelló de la Plana ja forma part de l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores), representants del nostre Ajuntament ja han participat a Jornades i Trobades i portem dos anys celebrant actes per al Dia Internacional de les Ciutats Educadores, en dates properes al 30 de novembre que és la data concreta fixada per l’AICE.

Ara, però, a més a més, donem un salt qualitatiu i molt important: amb el suport de tècnics de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha organitzat, per a dijous, dia 20 de setembre, uns tallers de formació amb dues versions:

  • Taller amb persones representants municipals d’alt nivell, tant regidores (polítiques) com funcionàries (tècniques), pel matí.
  • Taller obert a la ciutat, amb persones representants i responsables de col·lectius i entitats ciutadanes, per la vesprada.

L’activitat oberta a la ciutat, que és la que més ens interessa difondre, constarà d’una conferència, “Ciutat Educadora i governança local”, a càrrec del professor Joan M. del Pozo, i a continuació, el Taller, els objectius del qual seran presentats per part de la Secretària General de l’AICE i presentació d’Angèlica Sátiro, fent a continuació una dinàmica de grup per obrir una reflexió a l’entorn del potencial educador dels diversos agents reunits i sobre les estratègies per potenciar-la així com per millorar la governança unint esforços amb l’Ajuntament. Després es farà la posada en comú i el resum de les principals conclusions.

Una observació, l’article està redactat en futur, quan l’escric no s’ha realitzat encara l’activitat, quan es publicarà, probablement ja s’haurà dut a terme, i esperem i confiem que amb èxit pel que fa a l’assistència i pel que fa als resultats.

El camí serà llarg, però ja hem començat a fer els primers passos i no hi haurà marxa enrere. Això sí, totes i tots haurem d’empentar, fer un cop de mà, hi haurà feina per a tothom. No ens demaneu un camí planer, com diu la cançó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.