fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Castelló necesita projectes que cusen la ciutat” – Entrevistem a Begoña Carrasco

“Castelló necesita projectes que cusen la ciutat” – Entrevistem a Begoña Carrasco

El passat 7 de juliol, Begoña Carrasco va sortir escollida presidenta del PP a la ciutat de Castelló amb e suport del 99,9% dels vots. Parlem amb ella dels canvis en la direcció del partit i de la seua visió de ciutat.

En primer lloc, a quins reptes s’enfronta el PP de la ciutat de Castelló durant els pròxims anys?
Doncs el repte principal, fonamental i el nostre “leitmotiv”, perquè el partit polític es constitueix per a guanyar eleccions, amb la qual cosa, el primer repte és recuperar l’alcaldia de Castelló, recuperar la confiança dels castellonencs perquè eixa confiança es traduïsca en vots i poder gobernar.

I com es pot fer això?
Doncs pense que escoltant a la ciutadania, estant en el carrer, sentint permanentment les seues demandes, la seua forma de sentir i d’entendre la ciutat i açò traslladant-ho en iniciatives per a millorar la vida dels castellonencs i per descomptat, tenint un projecte de ciutat, a diferència del govern actual, del bipartit, tripartit o el que siguen, que no tenen ni projectes, ni projecte de futur per a Castelló.

Quin és la visió de ciutat que té el Partit Popular de Castelló?
Castelló és una ciutat d’una grandària mitjana, que ha crescut molt en els últims quinze anys. Pel que fa a infraestructures crec que estem bé però falten algunes coses, com completar la Ronda, el col·legi del raval universitari, el centre de salut del raval universitari, falten projectes que són importants, com per exemple també un projecte integral per al camí La Plana, és a dir, projectes que cusen la ciutat i que cusen els barris de la ciutat.

Quan estem parlant d’un projecte de futur no estem parlant de grans infraestructures, però sí que estem parlant d’infraestructures productives, com per exemple col·legis, com per exemple centres culturals, com per exemple centres de salut o carreteres que són necessàries, com acabar la Ronda o el que se m’ocorre ara el Camí la Plana.

A més, ací els experiments no ens agraden , els experiments amb gasosa, per això es necessita una ciutat que tinga uns governants que la escolten, que la participació ciutadana siga real i efectiva, no que siga un engany com s’ha demostrat en els últims pressupostos participatius. Resulta que el projecte estrella d’eixos pressupostos participatius és un projecte en San Lorenzo. Nosaltres anem perquè presentem una iniciativa en San Lorenzo i a mi els veïns em diuen que no tenen ni idea del projecte, per tant, una participació real i efectiva i una ciutat alegre, una ciutat Mediterrània que aposte pel seu turisme, que aposte per la seua gastronomia, que aposte per la iniciativa, que aposte per les persones, que és del millor que té la ciutat.

L’alcaldessa parla de talent, jo parle d’iniciativa i de llibertat individual. Si a les persones les deixen exercir la seua activitat posant-li-ho fàcil als autònoms, als emprenedors, eliminant traves burocràtiques, el millor que té esta ciutat és la seua gent.

A escala interna, en la renovació de la junta local, a més de la revalidació de Sergio Toledo com a secretari general, vam poder veure que més de deu joves de menys de 30 anys van accedir a la direcció del partit. Perquè es va prendre esta decisió?
Com deia en la candidatura, porte este partit en la sang perquè em vaig afiliar molt jove quan vaig acabar la carrera i he crescut amb estes sigles i en Noves Generacions. Llavors crec que cal apostar per Noves, no per l’estructura en si, sinó perquè crec que cal apostar per la gent jove perquè els joves són el futur i a més no solament els joves del partit, és a dir, crec que hem de recuperar el carrer i recuperar la gent jove perquè si no a este partit li falta el seu principal actiu.

Un altre òrgan important en la junta local és l’òrgan assessor que està format pels regidors del grup popular, pels diputats nacionals, pels autonòmics, senadors, el President de Noves Generacions, la Presidenta de Grau, el President de la Diputació i els ex-alcaldes. Quina funció tindrà este consell assessor?
Nosaltres pensem que són un valor, perquè són gent que estan donant la cara en les institucions per les sigles del partit i també els ex-alcaldes, els que ja no són alcaldes però si ens poden aportar la seua experiència. Per tant, eixe òrgan assessor es convocarà menys que el comité de direcció, no té una funció en el dia a dia d’eixe comité de direcció de la ciutat, però crec que tots són persones que poden aportar-nos sobretot la seua perspectiva en estar donant la cara a les institucions i la seua experiència.

A més de la joventut en el comité de direcció es troba una majoria de dones. S’ha realitzat esta elecció de candidates cercant la paritat de gènere?
No, nosaltres no som un partit de quotes, jo crec en el mèrit, en la capacitat i sobretot en el treball i l’esforç i, per tant, ha sigut casualitat que siguen vuit dones, majoria de dones, i cinc homes en el comité de direcció. Simplement es va cercar a les persones per la seua vàlua personal, independentment de si eren homes o dones. Ací no hem funcionat per quotes.

Finalment volia comentar sobre una iniciativa que el grup municipal popular vol portar al ple, que és en commemoració de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco per part d’ETA, un cicle de conferències titulades “Miguel Ángel Blanco, la consciència desperta”. Què sem pot dir sobre este acte?
Cerquem dignitat, justícia i memòria, com diu la mateixa fundació Miguel Ángel Blanco. Jo crec que, fa 20 anys, va ocórrer per desgràcia el segrest i assassinat de Miguel Ángel Blanco, que va aconseguir despertar la consciència que estava adormida de tota la societat espanyola, independentment del seu color polític. Per açò jo dic que independentment que Miguel Ángel Blanco fóra regidor del PP, volem homenatjar a les víctimes del terrorisme, a les 850 víctimes d’ETA, del terrorisme etarra que van donar la seua vida pel seu país i per les seues idees, ja que ETA matava a polítics, guàrdies civils, policies nacionals i molta més gent innocent en tots els atemptats que va haver-hi, com el d’Hipercor, i volem que siga un record i un homenatge a totes eixes víctimes que van perdre el més important que té una persona, que és la seua vida.

Hem pensat que, ja que es compleixen 20 anys, la millor manera d’homenatjar-los és no oblidar-los i que les generacions mes joves els coneguen, per tant, que l’ajuntament patrocine o ajude, açò ho decidirà el govern. Nosaltres estem en l’oposició i hem presentat esta iniciativa i l’hem portat el ple, però que es commemore esta data, eixe 20 aniversari, perquè a la gent no se li oblide contra el que lluitem, perquè jo crec que el segrest i l’assassinat va suposar un abans i un després en la lluita antiterrorista i gràcies a eixa consciència que va despertar, hem pogut véncer a la banda terrorista.

I com valoreu les declaracions d’alguns alcaldes que diuen que homenatjar a Miguel Ángel Blanco és desmeréixer les altres víctimes del terrorisme?
Doncs segur que són alcaldes que, per la cosa que siga, no volen fer res o homenatjar res que tinga a veure amb el PP, perquè jo crec que la societat espanyola no recorda a Miguel Ángel Blanco com un regidor del PP, el recorda com un regidor que va donar la seua vida pels seus ideals al País Basc i, per tant, no hauria de tenir color polític.

Va ser Miguel Ángel el que ens va despertar la consciència als espanyols i per Miguel Ángel alguns ens vam ficar en política. Per tant, crec que va haver-hi un abans i un després però perquè va aconseguir unir-nos en la desesperació i unir-nos en la solidaritat i alçar tots les mans amunt, dir que fins ací havíem arribat, el país sencer i a partir del tretze, eixe fatídic 13 de juliol, va haver-hi un abans i un després en la lluita antiterrorista espanyola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.