Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Escacs als col·legis d’Alcalà-Alcossebre – L’opinió de José Luis Barreda

Escacs als col·legis d’Alcalà-Alcossebre – L’opinió de José Luis Barreda

El dilluns 2 d’Octubre al CEIP Lo Campanar d’Alcalà, i el dimarts 3 d’octubre al CEIP la Mola d’Alcossebre, van començar les classes d’escacs per als alumnes, impartides per José Luis Barreda, del Club d’Escacs Alcalà de Xivert.

Les directores de tots dos centres, l’any passat, per omplir els buits produïts pel canvi d’horari, van fer una consulta a totes les associacions del municipi, sol·licitant si de manera voluntària i gratuïtament col·laboraríem. Com a president del CEAX, tenia clavada l’espina del planter. Tenim al club a 2 joves jugadors que ho fan molt bé, però no hi ha xavals que els seguisquen. Així doncs vaig fer un pas endavant.

A tots dos centres hi ha ordinadors i projectors, estan en este sentit avançats electrònicament, i això em va ajudar a acceptar el repte, doncs m’agrada aplicar les noves tecnologies a este noble esport nostre. En total hi ha 58 alumnes entre els 2 centres. Només que 5 d’ells siguen socis del club d’aquí a 10 anys, jo ja em donaré per pagat.

El club ja està pensant a organitzar per Nadal, quan els alumnes ja sàpiguen jugar una mica, el VI Campus d’escacs Alcalà de Xivert, parlarem amb l’Ajuntament sol·licitant local i trofeus i serà una data de record per a molts nens. I només començar febrer, juntament amb el club Ruy López de Vinaròs, el club d’escacs Benicarló i el CEAX, jugarem una lliga infantil per equips en les 3 seus. Posarem tot per veure si ens surt un Karpov o Kaspàrov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.