fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

#EscolleresJa – L’opinió de Samuel Famolir (PSPV)

#EscolleresJa – L’opinió de Samuel Famolir (PSPV)

Al final havia de passar, havia d’emportar-se la mar el passeig de la platja d’Almenara perquè el ministeri de costes reaccionara. Des de fa anys els alcaldes del PSPV han anat denunciant la deixadesa del ministeri en la regeneració de la nostra costa.

L’estudi de la Universitat de Cantàbria que va encarregar l’executiu de José Luís Rodríguez Zapatero deixava clar quin era la solució per a evitar la regressió de les platges del litoral de la província. La construcció d’esculleres és avui en dia l’única solució per a evitar que els temporals acaben destrossant la nostra costa, amb majors problemes en la zona sud.

El PP va aprovar una Llei de Costes, sense invertir gens per a protegir-la. Esta ha sigut la manera de gestionar del Govern d’Espanya durant els últims cinc anys. Sens dubte, el potencial turístic de les nostres platges en la nostra província és molt gran, i per açò, el ministeri hauria d’haver actuat ja fa molts anys per a protegir les nostres platges i salvaguardar un dels nostres millors reclams turístics i alhora econòmic. Arriben tard, el temporal ja ha fet molt dany en platges com la d’Almenara, Moncofa, Nules, Borriana…

El ministre de Foment va visitar Almenara, i existeixen compromisos per part del ministeri a actuar, esperem que eixos compromisos siguen com més prompte millor una realitat. El litoral de la província de Castelló no pot esperar més anys per a construir les esculleres i protegir les seues platges. El mar està ofegant el futur i ja parteix del present d’estes zones turístiques, i tot per no actuar a temps i anticipant-se als problemes actuals. Existeixen solucions als greus problemes que tenim, solament falta la voluntat política per a solucionar-los.

Samuel Falomir és secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Executiva Provincial del PSPV-PSOE a Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.