Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial – L’opinió de Jordi Tàrrega

Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

El cap de setmana passat, els dies 13, 14 i 15 de desembre, es va dur a terme al Palau de les Arts, a la ciutat de València, una gran fira amb la intenció de mostrar i difondre al conjunt de la comunitat educativa, i jo diria que a tota la societat valenciana, aquest conjunt d’estudis que sovint són uns grans desconeguts per al gran públic.

No ha faltat qui ha criticat aquest esdeveniment i l’ha qualificat de poc menys que propaganda buida, no us deixeu enganyar, no és així, és una aposta ben clara i ben ferma de l’actual Govern de la Generalitat, i més concretament de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, per potenciar i dignificar uns estudis que per als anteriors governs han estat La Ventafocs del Sistema Educatiu. Ben cert que hi ha moltes coses que es poden millorar, ja passa a les primeres edicions de molts esdeveniments, i estic segur que es farà i es millorarà a les properes edicions d’Avant FPiERE.

És un pas més en el camí ja encetat amb els Fòrums de les Oportunitats, una bona iniciativa de posar en contacte empreses i estudiants, i que s’han dut a terme a les tres capitals de província.

En aquest camp, i a nivell local, també l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha apostat per recolzar la Formació Professional, escoltant al món de l’empresa i al conjunt dels centres de secundària de la nostra ciutat. La creació de la Mesa de la Formació Professional és una iniciativa que ben segur donarà bons fruits.

I pel que fa als Ensenyaments de Règim Especial (música, dansa, esports…) també estan rebent un fort recolzament amb, per exemple, la creació del Conservatori Professional de Dansa a Castelló de la Plana (provisionalment ubicat a les instal·lacions de l’IES La Plana). Així com amb la futura ubicació dels conservatoris de música (el professional: Mestre Tàrrega, i el superior: Salvador Seguí), i el recentment creat de dansa a un nou edifici, front a la Ciutat de la Justícia, que acollirà aquests centres i les seues respectives comunitats educatives en unes immillorables condicions per a dignificar aquests ensenyaments i donar-los l’impuls que necessiten des de fa anys.

Mentrestant des de les files del Partit Popular, a nivell autonòmic, són tan cínics que critiquen que no s’han eliminat totalment els barracons als centres educatius valencians, barracons que existeixen gràcies a la seva nefasta gestió durant dues dècades… Quina barra!!!

I a nivell local els preocupa que Pepet, el de Pepet i Marieta, va ensenyar el cul dissabte passat a la Plaça Major, quan ells s’han dedicat a patrocinar espectacles de molt pitjor gust, com les Varietés, per acontentar no sabem ben bé a qui (ells imaginem que sí)… Hipòcrites!!!

Gairebé al mateix temps, augmenten les imputacions a l’expresident Camps o se confirma (el que ja es temia) un fals enterrament a la Vall d’Uixó simulat per a beneficiar determinades persones a canvi de no se sap molt bé (o sí que se sap) quines contrapartides

Leave a Reply

Your email address will not be published.