fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Fugida cap a avant del PP d’Orpesa – L’opinió d’Araceli de Moya

Fugida cap a avant del PP d’Orpesa – L’opinió d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es portaveu de Ciutadans a l’ajuntament d’Orpesa del Mar.

En aquest últim Ple Ordinari de juliol, Ciutadans (Cs) de Orpesa va preguntar a l’Alcalde si pensava mantenir en les Regidories de Serveis Socials i Ocupació a la regidora expodemita, malgrat estar sent investigada per la Fiscalia, per presumpte delicte d’Administració deslleial dels comptes del seu propi partit. La seua resposta va ser clara i va anar un “Sí”; tan rotund com el que va deure donar al pacte que segellava el “matrimoni de conveniència” entre PP i SI ES POT en l’Ajuntament d’Orpesa fa uns mesos.

Des de Ciutadans hem abanderat en tot el territori espanyol la “Tolerància 0” contra la corrupció i entenem que han d’evitar-se situacions que minen la confiança dels espanyols en les seues institucions.
Als polítics no ha d’omplir-se’ls la boca parlant de transparència i “Tolerància 0” contra la corrupció i quan arriba el moment de demostrar el seu compromís contra la mateixa, ni tan sols es plantegen prendre mesures per a no perdre la confiança dels ciutadans. Normal que els votants es desil·lusionen de la democràcia i els seus gestors.

Resulta xocant l’obstinació del alcalde, Rafael Albert, a mantenir en l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Oropesa, a la regidora de Si Es Pot, marca blanca de Podemos en el municipi, malgrat estar sent investigada per la Fiscalia de Castelló. Més semblara una fugida cap a avant del Sr. Albert; o tal vegada siga que se sent còmode amb la companya de viatge que s’ha cercat per a ultimar la legislatura, gaudint d’una còmoda majoria absolutista. Ui! absoluta, volia dir. La veritat és que li ve ni que pintat el de “Dis-me amb qui vas i et diré qui eres”.

La presumpta Administració deslleial sobre la qual s’investiga a la “sòcia de Govern” del PP d’Orpesa, és un delicte dels catalogats com a “Delictes contra el Patrimoni i l’Ordre Socioeconòmic”, dins dels tipus aglutinats com a “defraudacions” i que regula el Codi Penal en els seus articles 249 i següents amb penes de presó de 6 mesos a 3 anys.

No obstant açò, la Regidora expodemita del nostre Ajuntament, Arantxa Martínez, té, per descomptat, tota la presumpció d’innocència al seu favor mentre no es demostren els càrrecs. Així resa en el nostre ordenament jurídic i així ha de ser. Sí, aqueixa presumpció d’innocència que ella negava en les seues intervencions a l’inici de la legislatura, abans del seu “matrimoni polític”, al propi PP, quan li nomenava les empreses de la “Gürtel” o, aqueixa presumpció d’innocència, que pretenia arrabassar, a cadascuna de les actuacions de Ciutadans en l’Ajuntament de la localitat, acusant als seus edils de “estar venuts al PP”, de ser “feixistes” i un sense fi d’improperis que avergonyeix repetir. I només per no votar o obrar conforme ella considerava. Com veuen, actituds gens democràtiques.

És aquesta la “nova política” que ens vol portar Podem a Orpesa? Són les “noves formes” del PP i el seu sèquit? Apanyats anem.

Dos anys de política surrealista. Pròpia d’una pel·lícula dels Germans Marx. Recorden l’escena de la cabina? I ara açò: Un Partit Popular amb Rafael Albert al capdavant, que vol governar sense haver de donar ni una explicació més de les estrictament necessàries i que per a aconseguir la seua fi última de “caragolar-se” en la butaca, és capaç de vendre, ja no la seua ànima, sinó la del propi Ajuntament d’Orpesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.