fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Incendis periurbans – L’opinió de Salomé Pradas

Incendis periurbans – L’opinió de Salomé Pradas

Salomé Prada és senadora al Senat Nacional i regidora a l’Ajuntament de Castelló.

Una trista casualitat ha fet que la presentació d’una moció per part del Grup Municipal Popular pel seu debat en el Ple, sol·licitant la creació d’un Pla d’actuació d’àmbit local enfront del risc d’incendis forestals, coincidisca amb el desastrós incendi a Portugal de conseqüències devastadores i amb desenes de morts.

Quan vam presentar la moció encara no s’havia desencadenat l’incendi, però el destí va voler que tan sols l’endemà passat, Portugal comencés a viure un infern, entre flames, a causa d’un incendi que sobretot ha afectat zones lindanes a poblacions i zones conegudes com a interfície urbana-forestal, això vol dir, urbanitzacions en zones adjacents a boscos o masses forestals.

I a la nostra ciutat hi ha nombroses urbanitzacions que es troben confrontants a terrenys catalogats com a forestals, en interfície urbana-forestal. No obstant això, no disposem d’un Pla d’actuació d’àmbit local enfront el risc d’incendis forestals, sent que l’Ajuntament està obligat a elaborar-ho, segons preveu el Pla especial d’incendis Forestals de la Comunitat Valenciana, l’última actualització dels quals és de l’any 2016.

I és que és important planificar criteris d’actuació de cara a l’aparició d’un incendi forestal que puga afectar a nuclis urbans, amb dissenys de rutes d’evacuació, punts de concentració, realització de simulacres o mesures preventives perquè la vegetació no boga amb els habitatges i així es minimitze el risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.