fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“L’Alcora, nou curs” – L’opinió de Merche Mallol

“L’Alcora, nou curs” – L’opinió de Merche Mallol

A les portes del mes de setembre, l’Alcora s’enfronta a un nou curs lectiu. Ho fa gaudint d’uns festejos, els del Crist, en els quals Neus Bartoll, i les seues dames d’honor, Ester Mor, Ángela Pintor, Mar Robres, Ana Tomás, Ana Gasch, CarlaLliberós i Andrea Sansano, estan exercint d’excel·lents amfitriones.

Les festes són sempre motiu d’alegria, retrobament i diversió. Reivindicació dels nostres senyals d’identitat, de la nostra tradició, dels nostres costums. I són també potent motor econòmic, ja que tota inversió en festes es multiplica per l’impacte que té no solament en els negocis d’hostaleria, sinó també en serveis.

El Crist torna a ser un motiu de reunió que ens condueix, com a municipi, cap a l’arrencada d’un nou cicle lectiu. El que a partir del pròxim 8 de setembre obrirà les aules dels nostres col·legis d’educació Infantil i Primària. Ho farà complint un any des que el bipartito que governa en el Consell, PSPV i Compromís, anunciara a so de bombo i platerets la gratuïtat dels llibres de text per a totes les famílies.

Recorden? Ximo Puig, president del Consell, prenia el micròfon l’1 de setembre de 2015 per a anunciar el programa que, garantia, anava a finançar els llibres de text a les famílies de la Comunitat Valenciana. El que un any després ha generat caos, dubtes i desconcert. El que 12 mesos després segueix pendent de cobrament per part de les famílies.

El passat 8 d’agost, l’alcalde de l’Alcora, Víctor García, elevava a ple una modificació de crèdit per import de 36.000 euros. Una quantia que l’alcalde, col·lega de partit del conseller d’Educació, Vicent Marzà, arreplegava de tots els estalvis dels veïns perquè el Consell, el que al setembre de 2015 anunciava el finançament dels llibres, ja no podia garantir-la.

L’alcalde de Compromís a l’Alcora, diputat autonòmic en Els Corts, eixia al rescat de Marzà. I perquè cap família es quedara sense cobrar l’import que el Consell havia d’abonar, decidia assumir-ho des de l’Ajuntament, des de les arques municipals, aqueixes que vostè i jo abonem periòdicament amb els nostres impostos i taxes.

Aquesta reacció immediata no va sorgir, no obstant açò, de l’alcalde quan els dos centres educatius d’Infantil i Primària de l’Alcora, als quals acudeixen centenars de menors de la nostra població, van informar que no tenien capacitat econòmica per a poder entrar en el programa Xarxa Llibres. La Salle i La Consolació es quedaven fora del programa posat que davant un deute de 4 mesos d’impagaments del Consell no podien assumir un avançament de fons suficient per a garantir que les famílies dels seus alumnes percebrien l’import corresponent al Xarxa Llibres.

Llavors, García no va eixir al rescat de les famílies de l’Alcora. Les mateixes que avui reclamen estar en igualtat de condicions que la resta de centres públics del nostre municipi, que si han accedit al programa.

Des del Partit Popular hem proposat a l’alcalde que actue amb la mateixa celeritat a donar respostes a les famílies els fills de les quals estan matriculats en centres concertats. Si els diners de tots els veïns de l’Alcora serveix per a rescatar al company de files de García, fet i fet conseller d’Educació, per què no ha de servir per a garantir que totes les famílies de l’Alcora tenen l’oportunitat de participar en el programa Xarxa Llibres?

Hem presentat una moció al ple de la corporació perquè García ens ho explique. Esperem que les seues explicacions siguen igual de convincents que les que va utilitzar per a justificar l’avançament del pagament de la part del Consell. És almenys els que esperen les centenars de famílies que s’han quedat fora del programa Xarxa Llibres que l’1 de setembre de 2015 va garantir llibres gratis a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana. També a les famílies de l’Alcora.

.

Merche Mallol

Leave a Reply

Your email address will not be published.