Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

A l’estiu, BULLÍCIA. A la tardor, PROPÒSIT D’ESMENA? – L’opinió d’Araceli de Moya

A l’estiu, BULLÍCIA. A la tardor, PROPÒSIT D’ESMENA? – L’opinió d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es la portaveu de Ciutadans a l’ajuntament d’Orpesa del Mar.

Després de l’estiu, Orpesa es va vestir de gala amb la ment posada ja en les festes de la Verge de la Paciència. Però abans de gaudir d’elles, el seu és reflexionar sobre com ha anat la temporada estival, en la qual, la població del municipi, es veu altament sobrepassada amb l’arribada de turistes, estiuejants o cap de les dues coses.

El tràfec dóna pas a l’assossec en la nostra localitat i és menester que els gestors de la “res pública”, aprofitem per a analitzar què s’ha fet malament. Aqueixa és la primera actuació; analitzar la situació actual i valorar aquells aspectes en els quals la gestió ha sigut deficient. Perquè si no es reflexiona, mai podrà millorar-se el municipi.

Des de Ciutadans hem plantejat fòrums de participació i debat i la resposta dels veïns ha sigut excel·lent. Ells ens han ajudat a identificar i valorar la gestió de la comunitat amb la finalitat de millorar-la.

L’equip de govern del Partit Popular ha suspès amb un MOLT DEFICIENT, un 2 sobre 10, en la recollida de brosses i la neteja dels carrers; en la poda d’arbres i manteniment de zones verdes, sobretot en el casc urbà i “Els Quarts”.

Un DEFICIENT, un 3 sobre 10, donada la seua inexistent sensibilitat a l’hora de col·locar els contenidors de brossa i recollida de cartó, enfront dels aparadors de comerços i baix de la finestra de persones malaltes, que se sobresalten de matinada, pels sorolls dels camions que arrepleguen els residus.

També UN DEFICIENT, 3 sobre 10, a l’hora de controlar els “Top manta” en el passeig marítim de Morro de Gos i altres zones, que riuen en els nassos dels xicotets comerciants que paguen els seus impostos religiosament. I per descomptat, per l’exagerada ocupació de la via pública que “mirant per a un altre costat”, es permet.

Un altre 3 sobre 10, per la nul·la atenció de les queixes de veïns i estiuejants sobre la col·locació de les ombrel·les en l’arena, per a reservar la primera i segona línia de platja, durant hores i sense ocupació real.

SUSPENS en la “no redacció” de l’Ordenança del casc antic que flexibilitze l’adequació de cases antigues per a l’obertura de comerços. Una altra “carabassa” amb el Polígon Industrial, que amb prou faenes avança en la seua conclusió.

INSUFICIENT, i ja no sabem els suspensos que porten, per la passivitat a iniciar tràmit algun de la residència de persones majors, malgrat ser un dels punts estavella del seu programa electoral en les locals de 2015.

I semblara que, en comptes de crear “Ciutat”; una societat cohesionada en torn d’oportunitats laborals, culturals i d’oci, durant tot l’any, semblara, dic, que l’actual equip de govern en l’Ajuntament d’Orpesa, amb el seu Alcalde Rafael Albert al capdavant, preferira repetir els mateixos errors i manques, any rere any, i jugar-se el present i el futur del nostre municipi, a una sola carta, que es juga a una sola mà, i de juny a setembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.