Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

No volem fer política dels mosquits – L’opinió de Antonio Romero

No volem fer política dels mosquits – L’opinió de Antonio Romero

Antonio Romero Felip és regidor de sanitat a l’Ajuntament de Nules.

En les últimes setmanes s’ha parlat molt dels mosquits, un tema que no sols preocupa el conjunt de la ciutadana, també a nosaltres com a responsables de la salut pública de la població. Des de l’Ajuntament de Nules s’ha estat treballant de manera excepcional des del mateix moment que es va detectar aquesta plaga nova.

De fet, encara que s’han portat a terme tractaments intensius des de l’evidència de la presència de mosquits hem estat i encara estem preocupats per la situació que s’ha generat al nostre terme municipal. Aquesta plaga ens ha sorprés a tots per la seua multitudinària eclosió, ja que els focus de mosquit tigre estaven controlats, però les circumstàncies peculiars de la climatologia ens han portat l’aparició del mosquit de marjal.

Aquesta plaga ha sigut tractada des del passat 6 de juny amb diferents actuacions, per una banda s’han fet tractaments per a larves i adults amb plaguicides i adulticides en tots els embornals de les zones públiques del terme municipal, i per l’altra s’han fet tractaments adulticides amb termonebulitzadors per als focus de la marjal a primera hora del matí (abans de l’eixida del sol); polvoritzacions amb productes larvicides fins a última hora de la vesprada; i el mateix tractament fet al matí es repetia abans de la nit. Aquestes franges horàries han sigut importants per a l’efecte dels tractaments realitzats.

Però, a més, l’empresa que presta el servei de plagues a Nules, Lokímica, ha reforçats en aquests dies els efectius i a Nules han treballat fins a cinc equips de dues persones cadascun amb diferents mitjans, fins i tot han utilitzat drons per a localitzar focus en llocs de difícil accés.

Tots aquests tractaments s’han fet diàriament fins al passat dissabte 23 de juny.

Hem fet tot el que estava al nostre abast però sabem i som conscients que hem de fer més per a disminuir per complet les poblacions de mosquits, en els últims dies se n’ha detectat una disminució però no ens conformem amb això.

Agraïm la col·laboració ciutadana que ens consta pels informes que ens han fet arribar i que sabem també que han respectat l’Ordenança Municipal contra els Mosquits que vàrem crear l’any 2016 precisament per a evitar situacions extremes.

Volem una solució eficaç perquè aquesta circumstància puntual que hem patit no es torne a reproduir, per aquest motiu continuarem treballant i sol·licitant a les administracions competents que presten els serveis escaients.

Leave a Reply

Your email address will not be published.