fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Orpesa del Mar i la Rosa dels vents – L’opinió d’Araceli de Moya

Orpesa del Mar i la Rosa dels vents – L’opinió d’Araceli de Moya

Araceli de Moya és la portaveu de Ciutadans a l’ajuntament d’Orpesa del Mar.

I és que bufen nous vents en Orpesa; vents que marcaran un canvi de rumb per al nostre municipi.

Orpesa sap que necessita un projecte de futur que deixe arrere el model turístic de “els daurats anys 90 del segle passat”. Sí, que deixe embarrancada aqueixa forma de gestionar el dia a dia de la vella política, que només suposa un llast per a la nostra convivència i per al nostre benestar.

Les bandades a l’hora de resoldre els problemes dels veïns, per la falta de criteris i d’equitat, han portat a encallar l’economia dels oropesins i oropesines. La seua prosperitat ha desaparegut i aquest equip de Govern del PP, amb el seu alcalde al capdavant, ja no té capacitat de fugir de l’atur, la falta de treball i les nul·les oportunitats laborals, professionals, culturals i fins i tot d’oci, dels seus joves.

Des de Ciutadans Orpesa, pensem que la falta d’un projecte que dissenye l’oferta turística en el municipi, concorde als vents que corren, és un dels majors dels nostres problemes. I ho és perquè avui dia, el turisme és una de les poques fonts de creació d’ocupació, encara que no de qualitat d’ocupació, dels nostres veïns. Solucionar aquest gran desafiament, requereix “donar un colp de timó”, ja que ens trobem en un punt en el qual es precisa un canvi en el rumb de les coses, en la gestió política, i un “viratge per avante” en el compromís dels veïns amb Orpesa.

Com deia Ortega i Gasset, “Jo sóc jo i la meua circumstància, i si no la salve a ella, no em salve jo”. I les circumstàncies d’Oropesa són un polígon industrial en estat catatónico, falta d’infraestructures adequades, falta de zones públiques de asueto i gaudi en comunitat, que col·laboren a aconseguir una societat, un poble, més cohesionat i més feliç.

I sobretot, ens falta “Un Relat”. Un relat que il·lusione, que ens “amadrine” uns amb uns altres, que ens ajude a mostrar al món el nostre Patrimoni natural, històric, arqueològic i cultural. Un relat que venja a ser el fil conductor dels nostres serveis i els nostres encants. I aquest relat, encara no ho hem posat en valor. Els qui ens governen des de fa lustres, encara no ho han entrellucat en el seu curt horitzó.

Si no som conscients del punt en el qual ens trobem, si ens creiem el que no som i no acceptem que hem d’esforçar-nos per aconseguir l’horitzó que anhelem, no ho aconseguirem.

L’horitzó que des de Ciutadans-Orpesa albirem, presenta un municipi dinàmic, on l’oferta turística la componguen tots i cadascun dels atractius turístics llocs en valor, oferta laboral de xicotetes i mitges empreses que se situen en la nostra àrea d’indústria verda, les nostres instal·lacions de recerca tecnològica i de disseny, l’oferta esportiva, que lidere campionats nacionals i internacionals en instal·lacions oficials i una aposta per la cultura, contundent i innovadora.

Amb grans metes en turisme, desenvolupament empresarial i industrial, esport i cultura, també ho seran els seus resultats. El despertar d’Orpesa camina per aquests quatre rumbs.

Veurem si els nostres veïns senten aquest aire fresc, i amb la Rosa dels vents en una mà, i la seua il·lusió per ser testimonis d’aquest nou rumb per a Orpesa en l’altra, aposten per una nova embarcació i una nova tripulació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.