Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sentim els Parcs – L’opinió de Pau Sancho

Sentim els Parcs – L’opinió de Pau Sancho

Ens escriu el secretari de l’àrea de sectorials de Compromís Castelló.

Hui vull parlar en aquesta columna de la campanya que està duent a terme la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de la d’Esports i la de Sostenibilitat Ambiental, Sentim els Parcs. La coneixeu? No? Vos en faig cinc cèntims.

Tos el diumenges la regidoria organitza un concert i una serie d’activitats lúdiques en un parc o una plaça de la nostra ciutat. Les activitats giren al voltant de diferents esports o sobre sostenibilitat. Des de bon matí es munten paradetes, tallers, jocs exhibicions…

Fins ací no sembla molt innovador aquest cicle. On estan les diferències amb altres cicles que es feien anteriorment? La primera diferència és el lloc on es fan aquestes activitats. Fins ara sempre es feien en els mateixos llocs: Santa Clara, Major, parc Ribalta, parc geòleg José Royo (el del llac)… sempre els mateixos. Ara no. Cada diumenge porten les activitats a un districte diferent de la ciutat. A tots. Perquè tots són igual d’importants, tots tenen els mateixos drets.

Una altra de les diferències és quines activitats s’organitzen i qui col·labora en elles. Des de la Regidoria d’Esports s’està demanant l’ajuda de diferents clubs i entitats esportives de la ciutat per tal de donar a conéixer l’esport i donar visibilitat a la gent que, de manera desinteressada en molts casos, treballa per ell tots els dies de l’any a la nostra ciutat.

Tot açò està molt bé, molt. Però per mi no és el punt més destacable.

Molts dels que em llegiu sabeu que, entre moltes altres coses, sóc cantant. No és una afició nova, porto més de vint anys pujant als escenaris de les nostres comarques. En els darrers anys, en el meu vessant infantil, he tocat moltíssim per tots els pobles, però abans, quan ens dedicàvem al rock and roll, era molt més difícil. I si ja era difícil tocar, molt més ho era fer-ho per a l’Ajuntament de Castelló. Eren molt pocs els concerts que es programaven amb grups locals i quan es feia sempre eren els mateixos els que hi participaven. Verònica Ruiz, la regidora de Cultura, està apostant fort pels grups de la nostra ciutat i les ciutats veïnes. És un plaer com a músic poder gaudir d’un bon concert els diumenges de matí i molt més si qui toca té el nivell que tenen la majoria de les bandes locals. Són moltes, molt bones i de molts estils diferents.

Una combinació perfecta, activitats per als xiquets i un bon concert… Ideal per a la gent que ja tenim una edat i unes obligacions per no fer massa tard els dissabtes a la nit i que encara no som els responsables de fer la paella dels diumenges.

Així que ja sabeu, el proper diumenge vos espere a tothom en algun parc de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.