Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Per les nostres tradicions – L’opinió de Vicente Guillamón

Per les nostres tradicions – L’opinió de Vicente Guillamón

Vicente Guillamón és regidor pel PP a l’ajuntament de Castelló.

Enfront dels qui volen endurir el reglament de bous al carrer, confiant que l’atipament acabe amb les comissions taurines i faça desaparéixer esta tradició dels nostres carrers, estem els qui treballem per mantenir-la. Des de l’oposició, aportem iniciatives i propostes per a mantenir les nostres tradicions en els barris de la nostra ciutat i, naturalment, en el Grao.

El bipartit ja ha demostrat en moltes ocasions que no és capaç de governar per a tots, sinó només per als seus, són així de sectaris, què li anem a fer. En canvi des del Grup Municipal Popular escoltem a tots els veïns, que dia a dia s’esforcen perquè les tradicions no s’obliden, com la de bous al carrer.

Per descomptat, no és discutible que la seguretat ha de prevaldre sempre en este tipus d’espectacles i s’han de garantir les màximes garanties perquè la festa no acabe en desgràcia. Però hi ha els qui aferrant-se a la inseguretat i a la perillositat liquidarien d’una plomada esta tradició secular que ha aconseguit mantenir-se gràcies a moltes generacions, especialment del Grao i de barris perifèrics. Els organitzadors, lluny de trobar suport en les institucions, el que troben és, cada vegada més, obstacles i barreres.

Després de mantenir diferents reunions amb els representants dels barris de la nostra ciutat on se celebren actes taurins, hem plantejat al Patronat de Festes la possibilitat de destinar en 2018 una ajuda econòmica de 36.000 euros per a garantir la seguretat en els actes taurins que es desenvolupen en la nostra ciutat. Què pretenem amb açò? Si el bipartit ens aprova esta iniciativa, els barris de Castelló s’estalviaran un bon pessic en el segur de responsabilitat civil, ambulàncies medicalitzades o la infermeria mòbil, sense els quals no podrien portar a la pràctica este tipus de festejos.

La ciutat de Castelló registra una mitjana de 30 dies a l’any de bous al carrer. Estan presents en les festes de Sant Pere del Grao, reconegudes d’Interés Turístic Autonòmic; en el Grup Rosario; Sant Agustín i Sant Marcos o Benadresa, entre altres.

El bipartit hauria de prendre en consideració esta proposta, sabent com saben, que molts dels espectacles taurins es realitzen en recintes temporalment construïts per a este efecte, que en moltes ocasions solen ser a càrrec de les comissions de festes.

Esperem que ens aproven esta proposta pel bé de les nostres tradicions i es puguen seguir realitzant els actes taurins en la nostra ciutat amb totes les garanties de seguretat per a TOTS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.