Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Per un tracte just! – L’opinió de Jordi Tàrrega

Per un tracte just! – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló

Passat dissabte, a la ciutat de València, milers i milers de valencians vam eixir al carrer per a reivindicar un tracte just per part de l’Estat espanyol, per exigir un millor i més just finançament. No participaré en la guerra de xifres sobre quanta gent hi havia, però sí que diré, sense dubtar-ho i sense mentir, que ha estat una de les manifestacions més nombroses que mai s’han celebrat al País Valencià.

L’èxit de la convocatòria no ha estat altre que la transversalitat, fruït del pragmatisme, de mirar en què estem d’acord sense fixar-nos en allò que ens diferència, d’oblidar-nos de partidismes. I no vull dir amb això que els participants anaren sense identificar a quina organització pertanyien, tot el contrari, dins de la manifestació hi havia grups clarament identificats, i tothom podia anar amb qui cregués oportú.

Sabent que si faig una enumeració d’entitats, organitzacions, partits, coordinadores… Me’n deixaré unes quantes i segur que alguna persona es molesta, no n’esmentaré cap ni una. Hi havia sindicats, organitzacions empresarials, partits polítics, plataformes en defensa del territori, del patrimoni, de la llengua, organitzacions veïnals, associacions culturals i un llarg etcètera. És cert que no hi eren totes, cadascuna sabrà el que es fa (tampoc les nomenaré).

Hi havia moltes pancartes, molts eslògans sobre molts temes, la idea era mostrar les coses que es podrien fer i que no es fan perquè no tenim un finançament just… I la llista era molt llarga. Aquelles pancartes i cartells, recollint aquells eslògans eren portades de gent de tot arreu del País, gent de totes les comarques. Com el tema del que s’ocupen els meus articles en aquesta secció és l’educació, ara sí que esmentaré alguna d’aquestes frases reivindicatives.

Un finançament més just per a:

  • Contractar més docents a totes les etapes de l’ensenyament.
  • Baixar el nombre d’alumnes a les nostres aules.
  • Eliminar definitivament els barracons.
  • Actualitzar i millorar els nostres centres educatius.
  • Ampliar les beques i que ningú deixe els estudis per motius econòmics.
  • Atendre millor la diversitat de l’alumnat.
  • Fomentar la formació del professorat i la innovació educativa.
  • Fer l’impossible per no haver de tancar cap escola rural.
  • Millorar la qualitat de l’ensenyament.

Ens sobren motius per a demanar #UnTracteJust. No hi ha persona més cega que aquella que no vol veure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.