fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Sobre les ajudes a les famílies en risc d’exclusió social d’Onda” – L’opinió de Lluís Pastor

“Sobre les ajudes a les famílies en risc d’exclusió social d’Onda” – L’opinió de Lluís Pastor

L’Ajuntament d’Onda ha anunciat, mitjançant la tinent d’alcalde de política social, una línia d’ajudes per a les famílies en risc d’exclusió social per a assegurar el menjador i la formació esportiva i cultural.

Unes ajudes que dúiem reclamant des de l’inici de legislatura des de Compromís, Esquerra Unida i Onda Si Se Puede amb els diferents pactes d’investidura que vam signar i la moció que vam presentar des de Compromís i Esquerra Unida per a fer efectiu aquest punt del pacte.

Al plenari de novembre vam presentar una moció que demanava ajudes per a les famílies en risc d’exclusió social per a què els menors pogueren gaudir de les activitats esportives i culturals que ofereixen les diverses associacions culturals i clubs esportius d’Onda, una proposta que es va aprovar per unanimitat i que ara es du endavant, a pesar que el partit socialista no va incloure aquestes ajudes als pressupostos del 2016, vam haver d’esperar al romanent de tresoreria on, de nou, l’equip de govern socialista s’oblidava de les associacions culturals i centrava només les ajudes als clubs esportius. Vam haver d’esmenar, en aquest cas OSSP, el romanent per tal que s’incloguera també la part cultural d’aquestes ajudes.

Em fa gràcia veure com, ara, la tinent d’alcalde diu que ha millorat la nostra proposta i menteix descaradament en un nou i ridícul intent de penjar-se medalles a costa d’una proposta nostra, és com funciona el partit socialista d’Onda, no és la primera vegada que els veiem tractant de no dur a terme una proposta i quan no han tingut més remei que fer-ho, han perdut el cul per a penjar-se la medalla. Ja va passar amb la comissió de transparència a la qual l’equip de govern va votar en contra al plenari i després la van vendre com si fora idea seua.

Cal recordar també, amb el tema dels menjadors escolars, que la Generalitat garanteix els menjadors en totes les edats d’escolarització obligatòria, a més de les aules de 2 a 3 anys del programa pilot de la Conselleria de Marzà, per tant, caldria no duplicar ajudes que ja donen des de Conselleria.

Un altra iniciativa que demostra la hipocresia del govern socialista d’Onda és que ara mostren el seu interés en la integració de les famílies en risc d’exclusió social quan fa pocs mesos apareixien en una foto de la vergonya, utilitzant als mateixos xiquets i xiquetes per a, de nou, penjar-se la medalla del menjador social estiuenc. Un menjador que, des de compromís reclamem que es realitze directament a les escoletes per tal de fer efectiva aquesta integració, proposta que vam fer a principi de legislatura i que encara no ha sigut escoltada pel partit socialista.
Celebre que es duguen endavant les nostres propostes, de fet, espere que es vagen complint molts més acords plenaris que estan pendents, però agrairia que quan es nomena el treball del nostre grup municipal, almenys la informació siga verídica.

lluis-pastor

Leave a Reply

Your email address will not be published.