Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Té projecte turístic Orpesa? – L’opinió d’Araceli de Moya

Té projecte turístic Orpesa? – L’opinió d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es portaveu de Ciutadans a l’ajuntament d’Orpesa del Mar.

Parlar de turisme aquests dies és parlar d’actualitat. Li’l devem a les actuacions intolerables dels qui han batejat les mateixes com “turismofobia” i que ve a ser, en el nostre cas, el de “Tirar-se un pedres sobre la seua pròpia teulada”.

Perquè ningú discuteix que el turisme és la major font d’ingressos i de generació d’ocupació en el nostre país i ningú dubta que els qui volen “trencar Espanya”, han vist a carregar-se el turisme, una oportunitat d’or en honor d’aconseguir la seua obstinació.

I, què hem de fer els qui sabem que la nostra economia depèn en gran manera dels turistes que ens visiten cada any?. Per descomptat, pansa per millorar dia a dia la nostra oferta turística oferint serveis de major qualitat, i aprendre a generar ocupació estable i justament remunerat.

En Ciutadans apostem pel turisme; igual que apostem per la innovació i el desenvolupament tecnològic i industrial del nostre país. A mitjà termini, en l’educació, trobem la millor eina per a aconseguir l’anhelat creixement econòmic i laboral per als nostres treballadors i autònoms.

La veritat és que el nostre país és en si mateix una destinació vacacional i referent turístic mundial i, per a alguna cosa que no fem malament del tot, alguns li’l volen carregar.

Són molts els municipis tradicionalment turístics, com és Orpesa. I jo els pregunte, en Orpesa, En quin model de creixement està pensant el govern del PP des de l’Ajuntament? Ja li’l dic jo: en cap; el polígon industrial, més estancat, impossible. La imatge d’Orpesa, més deteriorada que mai, amb la brutícia com a protagonista en carrers i avingudes. Les zones verdes, abandonades. I el model turístic del municipi, ancorat en els anys 90.

Aquesta situació és la que ha d’evitar-se per a no donar ales als qui volen pintar als turistes que ens visiten com els culpables de la brutícia en el poble, el caos en el tràfic, l’ocupació exacerbada de les vies públiques, sobretot dels passejos marítims, les ombrel·les des de les 7 del matí clavades en les primeres files en les platges, sense estiuejants…, papers, burilles i llandes pel sòl, les pixades dels gossos, etc.

No senyors, no ens enganyem!

Si alguna cosa troben malament en les actituds dels uns i els altres, si hi ha deixadesa en la neteja, si no hi ha un pla d’acció quan passem de 9.000 habitants a 100.000 habitants, no és culpa del turisme. És culpa d’aquest equip de govern del PP, amb la seua majoria absoluta, gràcies al maquiavèl·lic pacte, de facto, amb l’edil de Si Se Puede, marca de Podemos en Orpesa, amb Rafael Albert al capdavant. Ells són els responsables polítics de tot aquest embolic. I no els turistes, que per a Ciutadans Orpesa, són i seran sempre benvinguts a la nostra localitat.

Perquè està en mans dels nostres governants que el turisme siga de qualitat, que respecte el nostre entorn i tradicions. No parle de poder adquisitiu alt, sinó de civisme. La resta, vindrà per si solament.

Si la gestió municipal anara l’adequada, no hi hauria aqueix descontentament de propis i estranys, amb l’estat de brutícia i abandó de carrers, passejos i jardins. No hi hauria descontent per l’acumulació de brossa i olors molestes. No hi hauria tensió entre veïns d’Orpesa i els turistes per l’ocupació de les platges des de les 7 del matí, clavant els més matiners, les ombrel·les i desapareixent fins a les 12 del migdia. No hi hauria baralles i insults diàriament entre vianants i comerços que ocupen les voreres i calçades de forma descontrolada, impedint passejar per aqueixes zones.

En fi, hi ha tant treball per fer i tan poques ganes i idees de com dur-ho a terme. Aquesta mala gestió és la que encoratja als uns i els altres contra el turisme i dóna pretextos als qui volen danyar l’economia espanyola amb tal de carregar-se el nostre país.

I en Orpesa, falta un projecte de futur que dissenye l’oferta turística en el municipi concorde als temps que corren.

Senyors i senyores, arrere van quedar els daurats anys 90!

I és que estem ja en el segle XXI!

Leave a Reply

Your email address will not be published.