Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Temps de vacances, o potser no tant… – L’opinió de Jordi Tàrrega

Temps de vacances, o potser no tant… – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

Totes les persones que ens dediquem a l’ensenyament estem acostumades, més o menys a partir de la segona quinzena de juny, a sentir comentaris d’amics, familiars i coneguts, de l’estil de: “que bé, ja de vacances!!!”. Els que som de la professió sabem, però, que això no és del tot cert, almenys no per a tothom.

Hi ha les persones que formen part dels equips directius dels centres educatius, aquestes les vacances les tenen ben comptadetes, atés que feina no els en falta. Cal tancar un curs escolar i preparar-ne el següent.

Hi ha aquelles que els hi ha tocat formar part de tribunals d’oposicions, que tindran unes setmanes maratonianes, de calor, de molta feina i de molta responsabilitat, havent de prendre decisions que condicionen la vida laboral immediata de les persones que opositen.

A l’altra banda hi ha les persones opositores, amb hores de son endarrerides, suor i molts nervis… Estrès en estat pur. Presentant-se a oposicions o no, hi ha una bona part del col·lectiu d’ensenyants que es passa tot el mes de juliol amb l’ai al cor, pendents de publicacions de vacants i d’adjudicacions de destinacions, siguin interins o funcionaris en expectativa de destí.

Juliol és també el mes de les escoles i cursos d’estiu i bona part dels docents dediquen temps i esforços a la seua formació permanent.

I, fins i tot, quan sembla que s’ha acabat el curs, només han acabat les classes, que no és el mateix. Queden proves extraordinàries, avaluacions extraordinàries, confecció de memòries, redacció d’informes i tot el que es pugui fer per avançar en la preparació de l’inici del nou curs, que els primers dies de setembre, passen molt ràpid i fins al dia 10 que comencen les classes només hi ha 5 dies hàbils…

Per tot això, quan sentiu la temptació de dir “que bé, ja de vacances!!!“, penseu una miqueta només en tot el que dic més amunt. Bon estiu i a gaudir de les vacances!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.