Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Un nou curs – L’opinió de Jordi Tàrrega

Un nou curs – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

Després d’un llarg parèntesi reprenem els articles mensuals. Com que el parèntesi va estar llarg, més del que hauríem desitjat per raons que ara no venen al cas, tot i que ja portem mes i mig d’aquest curs escolar 2019/2020, atès que vam iniciar les classes el dia 9 de setembre, hem de dedicar-lo a l’inici del curs escolar, del nou curs.

El nou curs és, a més a més, tenint en compte que les Corporacions Municipals es vam constituir el mes de juny, pràcticament l’inici de la nova ‘legislatura’. Toca fer una declaració d’intencions i anem a fer-la. Ja ho ha manifestat en més d’una ocasió el nou regidor delegat d’educació, el nostre company Francesc Mezquita, que aquest va a ser, sobretot, el període del Pla Edificant a Castelló de la Plana.

Seguint la línia marcada ja per Enric Porcar en l’anterior Equip de Govern Municipal, ara és el moment de dotar l’Ajuntament de la nostra ciutat d’un equip humà que siga capaç d’engegar i dur a terme tots els projectes que necessiten les infraestructures educatives de Castelló. Una Oficina Tècnica amb suficient personal per a aconseguir fins el 2023 renovar integralment les escoles Sebastián Elcano, Mestre Canós, Herrero i Vicent Marçà, les quatre de les quals ja portem temps parlant-ne. Però no volem aturar-nos en aquest punt, hem de continuar amb altres escoles que també cal renovar: Cervantes, Bisbe Climent, Sant Agustí, Vicent Artero, Antonio Armelles… I amb la creació de noves escoles, cal previsió de futur per a no repetir situacions de precarietat com les viscudes en molts centres educatius del nostre país.

A banda de les escoles, dels centres d’educació infantil i primària, hi ha altres tipus de centres que també són necessaris per a la nostra ciutat. Apostem per la creació d’un nou edifici per als Conservatoris Professional i Superior de Música i per al de Dansa, recordeu que ja s’ha proposat el solar de davant de la Ciutat de la Justícia per construir-lo. Això possibilitarà també que l’Escola d’Arts i Superior de Disseny compte amb més espai i millors condicions per a impartir els seus ensenyaments.

I no oblidem la promesa feta d’un nou Centre Integrat Públic de Formació Professional, centre que hauria d’acollir els Cicles d’algunes Famílies Professionals que ara estan ubicades en diversos Instituts d’Educació Secundària de la ciutat amb importants mancances d’espai per a aules i tallers, i altres que ara no s’imparteixen a la nostra ciutat ni tan sols a les nostres comarques.

Hi ha feina per fer, molta, però ganes de fer-la no ens falten. Som conscients que hem de bregar contra una situació econòmica de «vaques flaques» mentre no resolguem el problema del nostre infrafinançament i també, dissortadament, discutir molt amb alguns socis de govern que sovint no comparteixen la visió del futur i la priorització dels objectius amb nosaltres… Ho farem!

No vull acabar sense felicitar la Universitat Jaume I, i felicitar-nos tota la ciutadania de Castelló, pel desbloqueig a la implantació de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, encara que queda per resoldre la qüestió del finançament i no és una qüestió menor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.