fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora acollir脿 la reuni贸 de coordinaci贸 per al simulacre d’emerg猫ncia al Serrallo

Almassora acollir脿 la reuni贸 de coordinaci贸 per al simulacre d’emerg猫ncia al Serrallo

A la trobada acudiran representants de la Diputaci贸, el port, els cossos de seguretat, les empreses i els ajuntaments de Castell贸 i Almassora.

L’Ajuntament d’Almassora ser脿 el punt de trobada per a la primera reuni贸 de coordinaci贸 dels agents implicats en el simulacre d’emerg猫ncia previst en el pol铆gon del Serrallo i que implique tamb茅 als ve茂ns de la zona. Aix铆 ho van acordar ahir l’alcaldessa del municipi, Susanna Nicolau, i el director de l’Ag猫ncia Valenciana de Seguretat i Resposta a Emerg猫ncies (AVRSE), Jos茅 Mar铆a 脕ngel.

L’AVRSE convocar脿 la trobada per al mes de febrer i a aquesta acudiran els representants del consistoris de la capital de la Plana i Almassora, aix铆 com els seus cossos de Policia Local, els responsables designats per la Diputaci贸, el director de PortCastell贸, el Consorci de Bombers de Castell贸 i els representants de les empreses. L’objectiu 茅s crear un protocol d’actuaci贸 i definir el paper i la tasques a exercir per cadascun dels agents implicats.

Despr茅s d’aquesta primera presa de contacte, cadascun dels assistents haur脿 de comprometre’s a crear un pla que detalle com dur脿 a terme les tasques que li hagen sigut assignades. Tota aquesta documentaci贸 ser脿 posada en com煤 i revisada en una segona reuni贸, de la qual hauria d’eixir, segons ha assegurat el director del AVRSE, la data definitiva de realitzaci贸 del simulacre.

Jos茅 Mar铆a 脕ngel es va comprometre amb l’alcaldessa, amb el regidor de Seguretat, Santiago Agust铆, i amb l’edil de Platges, Amaya G贸mez, a oferir la formaci贸 necess脿ria perqu猫 els ve茂ns s脿pien com actuar davant una situaci贸 d’emerg猫ncia o una evacuaci贸. Per a a莽貌 designar脿, en la mateixa reuni贸 de febrer, quins membres del personal municipal seran els encarregats de realitzar aqueixa formaci贸 i quan s’impartir脿 la mateixa.

Tant l’alcaldessa com els edils de Platges i Seguretat P煤blica han reiterat la import脿ncia de la realitzaci贸 d’aquest simulacre amb els residents de la zona. “Aquest simulacre suposar脿 anar un pas m茅s enll脿 i garantir la seguretat tant interior com a exterior del pol铆gon en cas d’emerg猫ncia, un aspecte que la AVRSE ha considerat prioritari”, ha assegurat Nicolau.

Aquesta mateixa setmana, el consistori almassor铆 va avan莽ar que comen莽ar脿 a treballar en la creaci贸 d’una base de dades actualitzada dels residents del districte mar铆tim, aix铆 com les situacions particulars dels membres de cada domicili que pogueren ser rellevants en cas d’evacuaci贸. Aix铆 doncs, aquest llistat arreplegar脿 l’exist猫ncia de persones majors, beb猫s, persones malaltes o amb mobilitat redu茂da que precisen d’atenci贸 especial dels cossos de seguretat i serveis sanitaris. Els ve茂ns de la platja rebran una comunicaci贸 escrita de l’Ajuntament durant el mes de gener a trav茅s de la qual seran informats de com incorporar les seues dades a aquest cens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.