fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Anuncien les dates per a les falles de Borriana 2021

Anuncien les dates per a les falles de Borriana 2021

Els presidents de les entitats han votat les noves dates en un plenari.

Hui s’ha decidit en un plenari realitzat a Borriana les pròximes dates per a les Falles 2021 a la ciutat, després de passar tot un any sense poder disfrutar d’estes festes josefines.

S’ha decidit que estes festes se celebraran del 8 al 12 d’Octubre, la qual cosa marca una diferència respecte a les dates que s’han anunciat per a les falles de València d’enguany.

Maria Josep Safont ha agraït a tot el col·lectiu faller el “gran esforç que estan realitzant”, a més ha destacat el seu comportament “exemplar” i els ha assenyalat com a “símbol de la resistència de tot el dolent que està passant amb la pandèmia”. També els ha animat a ” continuar treballant amb valentia i il·lusió per a tancar el cicle faller 2020-2021 i renovar l’energia per a l’exercici 2022″. Igualment ha destacat la importància d’aquesta decisió per a “reactivar econòmicament tots els sectors que conformen la festa, des del gremi d’artistes, fins a la pirotècnia, la indumentària o les bandes de música” i ha afegit, “Borriana s’ho mereix i les falles també”

La regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha explicat que en la reunió d’avui, s’han analitzat totes les possibilitats i punts de vista, i s’ha decidit per majoria que és “irrenunciable” que se celebrin algunes de les activitats que s’han quedat en “manera espera” i que són “imprescindibles per a una celebració digna”, entre elles ha assenyalat la plantà dels 19 monuments, la cremà, o el lliurament de premis al millor monument.

Sobre aquest tema, la regidora ha indicat que a Borriana ja s’han realitzat alguns actes fallers adaptats i condicionat segons les circumstàncies i ha citat l’ofrena a la Verge de la Misericòrdia, els homenatges a les Reines Falleres i l’exposició i lliurament de premis del Ninot Indultat. “Ara, des de ja, toca treballar acte a acte, com fer-ho de la millor manera possible i amb les màximes garanties de seguretat”, ha manifestat. Uns actes que en tot moment, estaran supeditats i adaptats a la situació sanitària, ha subratllat En el cas de Borriana, la instal·lació de les falles s’iniciarà abans del 8 d’octubre, i la possibilitat de descentralitzar la mascletá per barris com ja es va fer en la Misericòrdia, el mes de març i en la festivitat del 9 d’octubre de l’any passat.

Cal recordar que la crisi sanitària del coronavirus va obligar a suspendre abruptament les Falles de 2020, quan molts dels monuments fallers estaven ja a apunt d’eixir als carrers de Borriana. Tot el calendari de festejos es va anar ajornant i suspenent i les diferents comissions falleres no van haver més remei que de guardar els seus monuments, on a fins i tot romanen a l’espera de la data en la qualsiguen devorats pel foc com mana la tradició. Encara que a València la festa fallera se celebrarà de l’1 al 5 de setembre, a Borriana, ha assegurat Molina, “teníem i tenim molt clar que la falles no podien coincidir amb les populars i arrelades festes patronals de la Misericòrdia”.

Des de la Junta Local Fallera i des de totes les comissions, han reiterat que conscients de la greu situació provocada per la Covid-19, i, per això, ” en la celebració fallera, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanitàries indiquin. Hem estat i continuarem sent conseqüents amb totes les mesures sanitàries decretades per les autoritats competents i posarem sempre per davant la salut de tot el col·lectiu i de totes les persones, com hem fet fins ara”, han precisat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.