fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Bego帽a Carrasco presenta les propostes en clau social per a Castell贸

Bego帽a Carrasco presenta les propostes en clau social per a Castell贸

“La millor pol铆tica social 茅s l’ocupaci贸 i treballarem per la igualtat d’oportunitats”, ha assenyalat.

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de Castell贸, Bego帽a Carrasco, s’ha marcat com a objectiu fer de Castell贸 una ciutat plenament accessible, per a complir amb la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusi贸 social. A m茅s, ha volgut atendre una reivindicaci贸 comuna de les associacions que treballen amb persones amb discapacitat dur脿 a terme la implantaci贸 d’Unitats de Respir en tots els districtes, com ja va anunciar el passat 15 de gener, despr茅s d’una reuni贸 amb el president de la Diputaci贸 de Castell贸, en la qual va sol路licitar incloure noves unitats de respir en la xarxa que gestiona la instituci贸 provincial. Aix铆 ho ha traslladat en la presentaci贸 del seu Programa de Benestar Social, que ha tingut lloc en el Quiosc del Parc Ribalta, i al qual han assistit m茅s de quaranta associacions.

Carrasco aposta per un canvi en el model de gesti贸 de les pol铆tiques de Benestar Social, prioritzant l’escolta de les persones i de les associacions que s贸n els qui coneixen els problemes reals de la societat. “Cal escoltar m茅s a les fam铆lies i, des de baix, dissenyar pol铆tiques que donen solucions reals. Procurarem una millor coordinaci贸 entre les administracions, crearem la Finestreta 脷nica per a facilitar i agilitar tota mena de tr脿mits a les associacions socials i particulars”, anuncia la candidata, qui enalteix l’encomiable labor que realitzen les associacions, “perqu猫 s贸n capaces d’arribar on l’administraci贸 no arriba”.

Atesa una reivindicaci贸 comuna entre les associacions que treballen amb persones amb discapacitat, Carrasco es compromet a crear un centre ocupacional que ajude la inserci贸 laboral d’este col路lectiu, “perqu猫 el treball 茅s un dret que tenim tots i la millor de les pol铆tiques socials. L’ocupaci贸 茅s la nostra prioritat, igual que tamb茅 ho 茅s la lluita per la igualtat d’oportunitats”, explica.

Un altre dels compromisos de la candidata popular implica garantir la tele-ajuda a tots els castellonencs i instar a la reobertura de la guarderia Sant Vicent Ferrer i Casa Bressol, que el govern de PSOE i Comprom铆s va tancar, deixant de costat a les fam铆lies amb menys recursos i tirant al carrer als seus treballadors. A m茅s instar脿 a la Generalitat a la creaci贸 de m茅s places d’atenci贸 primerenca per a xiquets amb discapacitat i se sol路licitaran fons a trav茅s de programes europees per a crear un Centre de Dia, per a persones amb discapacitat/dependents amb una atenci贸 m茅s especialitzada per a cada patologia.

El Programa de Benestar Social dels populars tamb茅 contempla un Programa d’Informaci贸 i Suport a les fam铆lies que vagen a tindre un fill amb discapacitat, amb especial atenci贸 i sensibilitat cap a les malalties estranyes. A m茅s, “promocionarem un Pla de Patrocini Municipal per a vincular la iniciativa privada amb les causes socials, aportant avantatges fiscals i bonificacions per a les empreses participants”, afig Carrasco.

Entre les noves propostes de car脿cter social est脿 la instal路laci贸 de pictogrames per a les persones amb trastorn d’autisme i altres trastorns neuronals, en els edificis municipals; la implantaci贸 del programa Voluntariat S铆, que aglutinar脿 tota mena de voluntariats dirigits als castellonencs; campanyes de prevenci贸 contra les addiccions; programes d’intervenci贸 i desenvolupament comunitari dirigits al col路lectiu gitano, amb mesures de refor莽 educatiu per a evitar el frac脿s escolar; adaptaci贸 dels parcs a les persones amb necessitats especials i una nova Mesa de l’Habitatge, on participen els diferents col路lectius socials perqu猫, a trav茅s de processos transparents i requisits accessibles, es garantisca l’acc茅s als habitatges socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.