Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Begoña Carrasco presenta les propostes en clau social per a Castelló

Begoña Carrasco presenta les propostes en clau social per a Castelló

“La millor política social és l’ocupació i treballarem per la igualtat d’oportunitats”, ha assenyalat.

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, s’ha marcat com a objectiu fer de Castelló una ciutat plenament accessible, per a complir amb la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social. A més, ha volgut atendre una reivindicació comuna de les associacions que treballen amb persones amb discapacitat durà a terme la implantació d’Unitats de Respir en tots els districtes, com ja va anunciar el passat 15 de gener, després d’una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, en la qual va sol·licitar incloure noves unitats de respir en la xarxa que gestiona la institució provincial. Així ho ha traslladat en la presentació del seu Programa de Benestar Social, que ha tingut lloc en el Quiosc del Parc Ribalta, i al qual han assistit més de quaranta associacions.

Carrasco aposta per un canvi en el model de gestió de les polítiques de Benestar Social, prioritzant l’escolta de les persones i de les associacions que són els qui coneixen els problemes reals de la societat. “Cal escoltar més a les famílies i, des de baix, dissenyar polítiques que donen solucions reals. Procurarem una millor coordinació entre les administracions, crearem la Finestreta Única per a facilitar i agilitar tota mena de tràmits a les associacions socials i particulars”, anuncia la candidata, qui enalteix l’encomiable labor que realitzen les associacions, “perquè són capaces d’arribar on l’administració no arriba”.

Atesa una reivindicació comuna entre les associacions que treballen amb persones amb discapacitat, Carrasco es compromet a crear un centre ocupacional que ajude la inserció laboral d’este col·lectiu, “perquè el treball és un dret que tenim tots i la millor de les polítiques socials. L’ocupació és la nostra prioritat, igual que també ho és la lluita per la igualtat d’oportunitats”, explica.

Un altre dels compromisos de la candidata popular implica garantir la tele-ajuda a tots els castellonencs i instar a la reobertura de la guarderia Sant Vicent Ferrer i Casa Bressol, que el govern de PSOE i Compromís va tancar, deixant de costat a les famílies amb menys recursos i tirant al carrer als seus treballadors. A més instarà a la Generalitat a la creació de més places d’atenció primerenca per a xiquets amb discapacitat i se sol·licitaran fons a través de programes europees per a crear un Centre de Dia, per a persones amb discapacitat/dependents amb una atenció més especialitzada per a cada patologia.

El Programa de Benestar Social dels populars també contempla un Programa d’Informació i Suport a les famílies que vagen a tindre un fill amb discapacitat, amb especial atenció i sensibilitat cap a les malalties estranyes. A més, “promocionarem un Pla de Patrocini Municipal per a vincular la iniciativa privada amb les causes socials, aportant avantatges fiscals i bonificacions per a les empreses participants”, afig Carrasco.

Entre les noves propostes de caràcter social està la instal·lació de pictogrames per a les persones amb trastorn d’autisme i altres trastorns neuronals, en els edificis municipals; la implantació del programa Voluntariat Sí, que aglutinarà tota mena de voluntariats dirigits als castellonencs; campanyes de prevenció contra les addiccions; programes d’intervenció i desenvolupament comunitari dirigits al col·lectiu gitano, amb mesures de reforç educatiu per a evitar el fracàs escolar; adaptació dels parcs a les persones amb necessitats especials i una nova Mesa de l’Habitatge, on participen els diferents col·lectius socials perquè, a través de processos transparents i requisits accessibles, es garantisca l’accés als habitatges socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.