fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 inicia a l’IES Joan Coromines un programa per a prevenir l’abandonament escolar prematur

Benicarl贸 inicia a l’IES Joan Coromines un programa per a prevenir l’abandonament escolar prematur

Cinc t猫cnics municipals especialitzats en intervenci贸 socioeducativa formen part del projecte, en el qual participen 12 alumnes de 15 anys.

La Regidoria de Benestar Social i el IES Joan Coromines estan coordinant l’aplicaci贸 del programa Integra destinat a la prevenci贸 i reducci贸 de l’absentisme i l’abandonament escolar prematur. El programa, que va comen莽ar a impartir-se a finals de gener, compta amb la participaci贸 de cinc professionals de l’equip de Serveis Socials amb titulacions en l’脿mbit socioeducatiu que imparteixen dos classes setmanals amb la finalitat de desenvolupar la compet猫ncia personal i social dels alumnes.

Durant les sessions es treballen continguts espec铆fics com el desenvolupament de l’autocontrol emocional, l’educaci贸 en valors, la promoci贸 de la igualtat de g猫nere, la toler脿ncia i la multiculturalitat, l’educaci贸 afectivosexual, la prevenci贸 de conductes addictives o la promoci贸 d’h脿bits saludables, entre d’altres.

El programa at茅n espec铆ficament alumnes que han presentat dificultats d’adaptaci贸 al mitj脿 escolar o als quals els ha costat seguir la metodologia i el treball dels grups convencionals, per la qual cosa s’incorporen altres metodologies per tal que superen el nivell de segon d’ESO i puguen continuar els seus estudis i evitar aix铆 l’abandonament escolar prematur.

El grup que ha comen莽at ara el programa est脿 format per 12 alumnes (set xics i cinc xiques), que han mostrat un alt nivell de motivaci贸 i han tingut una resposta molt positiva, tant en participaci贸 com en assimilaci贸 de continguts.

El programa Integra va ser creat el curs 2011-2012 amb l’objectiu d’oferir alternatives a l’alumnat que ha de cursar segon d’ESO i que presenta una motivaci贸 baixa, dificultats d’adaptaci贸 i risc de desvincular-se del sistema educatiu de manera prematura. L’IES Joan Coromines i l’IES Ram贸n Cid s贸n els dos centres de Benicarl贸 que han implantat el programa durant els 煤ltims cinc cursos acad猫mics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.