fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco (PP) demana als regidors de l”Acord de Fadrell’ que lliguen el seu sou al resultat del seu treball

Carrasco (PP) demana als regidors de l”Acord de Fadrell’ que lliguen el seu sou al resultat del seu treball

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, proposa que la remuneració dels edils amb responsabilitat de govern estiga lligada a la seua productivitat i la millor manera de mesurar-la és amb el grau d’execució pressupostària. “Açò demostra qui treballa i qui no. I el sou de l’alcaldessa, com a responsable última, hauria de ser rebaixat segons el resultat de la mitjana d’incompliment de totes les àrees”.

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha valorat el grau d’execució pressupostària de l’equip de govern a 31 de desembre, al·ludint al fet que és la mostra més evident del treball desenvolupat per PSOE, Compromís i Unides Podem en tot un any. “El balanç és molt pobre si s’examinen amb detall les partides que no s’han executat enfront de les que sí que s’han gastat, les quals la majoria tenen a veure amb les despeses directes del govern municipal: els seus sous, les despeses d’Alcaldia i assessors del govern i el que gasten en propaganda i autobombo”, assenyala. L’execució global és del 85%, “un percentatge que pot semblar alt però en el qual cal comptabilitzar les nòmines de tot el personal de l’Ajuntament i que fa que este es dispare, però és que en el 15% que no han executat estan les partides que són la base de la seua política social: habitatge, violència de gènere o igualtat, de les quals s’ha executat poc o res. I crida poderosament l’atenció el capítol d’inversions, del qual es desprén que només s’ha executat un 43% de tot el que van prometre als castellonencs, quedant per executar més de la meitat, després de tot un any. D’un pressupost total de més de 37 milions d’euros per a inversions, només s’han executat poc més de 16 milions d’euros quedant sense invertir 21.300.000 euros”, afig.

Per a Carrasco queda constatat que “el discurs de govern municipal va per una banda i per una altra, molt allunyada, el que realment fan, que es molt menys del que diuen i en algunes matèries clau del seu acord de governabilitat, res de res”.

La portaveu dels populars insta al govern d’Amparo Marco “a posar-se a treballar per a obtenir uns resultats envers la ciutadania, concordes al nivell de sous que es van adjudicar a l’inici de la legislatura, un 52% més alts que un any abans”. Davant els resultats d’un balanç d’execució, on no caben triomfalismes, Carrasco proposa que els regidors de l”Acord de Fadrell’, és a dir, amb responsabilitat de govern, vinculen els seus sous a la seua productivitat, com passa amb les pimes i autònoms, i la millor manera de mesurar-la és amb el grau d’execució pressupostària. “Açó demostra qui treballa i qui no. I el sou de l’alcaldessa, com a responsable última del govern, proposem que siga rebaixat segons el resultat de la mitjana d’incompliment de totes les àrees municipals”.

Finalment, Carrasco ha recordat que “els castellonencs paguem uns impostos de primera des del dia 1 de gener, i dels més alts de tota Espanya, tal com constaten informes del Col·legi d’Economistes. No obstant això, tenim un govern municipal que després no és capaç de gastar tot el que els reclama, de manera que els seus diners se’n van al banc sense necessitat que això siga així. Ho diem una vegada i una altra i, vist que no fan gens de cas, ho direm d’ací al 2023. De res serveix recaptar més al contribuent si al final els diners no reverteix en millors serveis per al ciutadà. Per tant, reclamem una baixada d’impostos, perquè hi ha marge”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.