fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló abona el 30% de les ajudes de Xarxa Llibres i preveu completar el pagament aquesta setmana

Castelló abona el 30% de les ajudes de Xarxa Llibres i preveu completar el pagament aquesta setmana

Les ajudes ja ingressades beneficien a 2.501 alumnes.

L’Ajuntament de Castelló ja ha abonat el 30% de les ajudes del programa Xarxa Llibres. Cinc dies després que es fera efectiu el primer pagament, corresponent als nou centres d’acció educativa singular (coneguts com CAES), “ja s’han abonat 292.636,91 euros, s’han signat emissions de transferència per valor de 427.483 euros i la resta fins a completar el 100% de les ajudes de Xarxa Llibres està previst que se signen aquesta setmana”, segons ha explicat el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo.

Tant Lorenzo com el regidor d’Educació, Enric Porcar, s’han mostrat “molt satisfets” amb la tramitació d’aquest programa d’ajudes per a la compra de llibres de text que pretén fomentar la creació de bancs de llibres en la xarxa pública de col·legis. El responsable de Gestió Municipal ha apuntat que els 292.636,91 euros abonats “es corresponen amb 2.501 sol·licituds, per la qual cosa aquestes famílies ja han rebut fins a un màxim de 100 euros per la compra de llibres de text”. Les emissions de transferència per valor de 427.483 euros i que seran les següents a abonar beneficiaran a 4.490 usuaris més i la resta rebran l’ajuda aquesta mateixa setmana o a principis de la que ve.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelló haurà completat en poc més de dos mesos tota la tramitació necessària per a abonar les quasi 10.000 sol·licituds d’ajuda presentades dins del programa Xarxa Llibres. “En el cas de Castelló, Xarxa Llibres representa un exemple d’una molt bona gestió”, han reiterat tots dos regidors.

L’Ajuntament de Castelló va fer efectiva la primera transferència, per un import total de 49.000 euros, divendres passat. Els beneficiaris d’aqueix primer pagament van ser els nou centres d’acció educativa singular (coneguts com CAES), que havien unificat la sol·licitud i agilitat els tràmits. Aquesta setmana s’ordenarà la transferència del 100% de les subvencions per a l’adquisició de llibres de text contemplades en aquest programa.

Sobre aquest tema, Enric Porcar ha manifestat que “hem complit amb els terminis als quals ens vam comprometre, vam dir que seria en el primer trimestre i després acotàrem a febrer i així ha sigut. La qual cosa demostra una gran coordinació de tots els òrgans i departaments de l’Ajuntament i, d’altra banda, que els treballadors d’aquesta casa són esplèndids i que el seu treball és magnífic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.