fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 de la Plana contra els mosquits

Castell贸 de la Plana contra els mosquits

Castell贸 dota amb 35.000 euros un pla de lluita biol貌gica contra mosquits i altres plagues.聽L’edil de Salut P煤blica, Sara Us贸, subratlla que “enguany es destinaran m茅s de 142.000 euros per a intensificar els tractaments”.

La Regidoria de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸 desenvolupar脿 enguany un pla especial de lluita biol貌gica contra plagues, entre elles, la de mosquits. “El pla comptar脿 amb una partida pressupost脿ria de 35.000 euros, tal com arrepleguen els pressupostos d’enguany, per a impulsar mesures biol貌giques complement脿ries als tractaments que es v茅nen aplicant fins ara”, ha explicat la regidora de Salut P煤blica, Sara Us贸.

Aquests 35.000 euros del pla especial de lluita biol貌gica contra plagues se sumaran als 46.612 euros de la partida destinada al servei de control de les poblacions de mosquits en el terme municipal i els 60.849 previstos per al servei de desratitzaci贸, desinsectaci贸, desinfecci贸 i lluita contra les paneroles. “En total, enguany des de l’Ajuntament de Castell贸 destinarem m茅s de 142.000 euros a la lluita contra els mosquits i altres plagues, amb l’objectiu de poder intensificar els tractaments per a mitigar aquestes poblacions d’insectes”, ha subratllat la regidora.

Els t猫cnics, ha afegit Us贸, “estudiaran i valoraran quins s贸n les accions m茅s id貌nies a escometre dins d’aquest pla especial de lluita biol貌gica contra plagues per a tenir una eina m茅s de lluita contra mosquits i altres plagues”. La regidora de Salut P煤blica ha destacat, a m茅s, que aquesta nova partida amb la qual s’incrementa el pressupost de lluita contra plagues “demostra el comprom铆s de l’Ajuntament de Castell贸 per a tractar de mitigar al m脿xim un problema que sobretot s’intensifica en la campanya estival”.

Us贸 confia que “enguany totes les institucions sumeixen esfor莽os per a lluitar contra els mosquits, que s’adopten les mesures necess脿ries i que no es perda el temps en pol猫miques est猫rils que poc contribueixen a solucionar els problemes de la ciutadania”.

En aquests moments, tant el tractament contra mosquits com el servei de desratitzaci贸 i desinsectaci贸 inclouen controls preventius diaris a m茅s de tractaments aplicats en embornals, estancaments d’aigua o xarxa de clavegueram dels diferents carrers de la ciutat de Castell贸, incidint de manera especial en aquelles zones on per les seues caracter铆stiques puguen ser m茅s proclius a la pres猫ncia de mosquits, com la zona del Grau, la Marjaleria o la desembocadura del Riu Sec.

“En la lluita contra els mosquits, especialment el mosquit tigre, 茅s fonamental la col路laboraci贸 ciutadana perqu猫 aquesta esp猫cie es reprodueix en llocs on hi ha xicotets estancaments d’aigua, per la qual cosa 茅s fonamental evitar aquesta acumulaci贸 d’aigua en piscines, tests o altres elements que es troben a l’aire lliure”, ha recordat la regidora de Salut P煤blica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.