fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 identifica 45 zones d’acci贸 priorit脿ria en la lluita contra els mosquits

Castell贸 identifica 45 zones d’acci贸 priorit脿ria en la lluita contra els mosquits

Marco destaca que l’Ajuntament ha augmentat el pressupost per a lluitar contra aquests insectes i preveu una inversi贸 superior als 5.000 euros mensuals.

L’Ajuntament de Castell贸 ha tret a licitaci贸 la contractaci贸 dels serveis de control de les poblacions de mosquits i altres insectes en cas de plaga en la qual s’identifiquen 45 zones d’acci贸 preferent en la lluita contra els mosquits i s’incorpora, expressament, el mosquit tigre com una de les esp猫cies fonamentals de la campanya. A m茅s, el nou contracte eleva en 15.000 euros anuals el pressupost per a lluitar contra aquests insectes. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que aquest contracte “demostra el comprom铆s de l’Ajuntament de Castell贸 per a tractar de mitigar al m脿xim un problema que sobretot s’intensifica en la campanya estival per貌 que cal combatre durant tot l’any”. En aquest sentit, Marco ha confiat que “enguany totes les institucions sumeixen esfor莽os per a lluitar contra els mosquits, que s’adopten les mesures necess脿ries i que no es perda el temps en pol猫miques est猫rils que poc contribueixen a solucionar els problemes de la ciutadania”.

Per la seua banda, la regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, ha explicat que “aquest contracte pret茅n regular el tractament encaminat a aconseguir el m脿xim grau de control de les poblacions de mosquits i d’altres insectes en el cas de plagues que generen insalubritat en el terme municipal de Castell贸”. El document, la licitaci贸 del qual no interfereix en els treballs que es realitzen di脿riament per a combatre els mosquits i altres insectes en diferents punts del terme municipal, cita entre les 45 zones a tractar amb major incid猫ncia la marjaleria, marges i s猫quies del cam铆 La Plana i el Fondo, amb especial atenci贸 a l’脿rea de la depuradora, tretze partides diferents, entorns de cementeris, parcs, entorns d’hospitals, urbanitzacions d’extraradi, etc猫tera.

“A m茅s, tamb茅 es fixa que seran objecte de tractament tots aquells llocs que presenten aig眉es estancades que puguen convertir-se en nius de larves de mosquits o que puguen apar猫ixer d’adults”, ha afegit la regidora de Salut P煤blica. La durada del contracte, igual que l’actual, ser脿 de dos anys a comptar a partir de la formalitzaci贸 del mateix podent-se prorrogar per un 煤nic per铆ode de dos anys m茅s.

El pressupost s’ha fixat en 5.134 euros al mes, el que suposa un augment de 15.000 euros a l’any, i s’ha establert de 6.00 a 13.00 la realitzaci贸 dels treballs durant tot l’any “a m茅s d’atendre les urg猫ncies les 24 hores del dia”. Les ofertes hauran de presentar, entre uns altres, un estudi preliminar del problema de les poblacions de mosquits en l’脿rea objecte dels tractaments catalogant els focus.

“Som conscients que les condicions meteorol貌giques influeixen en la proliferaci贸 de mosquits per貌 des de l’Administraci贸 local hem de fer tots els esfor莽os possibles per a minimitzar les mol猫sties”, ha assenyalat Ribera. La responsable de l’脿rea de Salut P煤blica recorda que l’Ajuntament de Castell贸 ha incl貌s per primera vegada una partida de 35.000 euros en el pressupost municipal per a impulsar un pla biol貌gic de lluita contra els mosquits i altres plagues a m茅s de ser un dels primers municipis a impulsar una ordenan莽a que contempla la col路laboraci贸 ciutadana en el control del mosquit tigre “at猫s que el 80% dels focus d’aquesta esp猫cie es detecten en s貌l privat on l’Ajuntament no pot actuar”.

En aquest sentit, l’edil Mary Carmen Ribera ha recordat que amb unes senzilles accions com no deixar objectes a l’aire lliure que acumulen aigua, buidar els plats dels tests, evitar que s’acumule aigua bruta en piscines, que es creuen tolls en lones, etc猫tera “es pot contribuir a disminuir la poblaci贸 de mosquit o com menys evitar la seua proliferaci贸”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.