fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló prepara un dispositiu de seguretat per a Magdalena amb més de 4.500 serveis

Castelló prepara un dispositiu de seguretat per a Magdalena amb més de 4.500 serveis

Els cossos de seguretat i emergències celebren la junta local presidida per Marco per al 75 aniversari de les festes fundacionals.

L’Ajuntament de Castelló ha acollit aquest matí una Junta Local de Seguretat extraordinària amb motiu de la celebració de les festes de la Magdalena, que se celebraran del 14 al 22 de març. La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de la subdelegada del Govern, Soledad Ten, el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, i els comandaments del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local, Bombers i Protecció Civil.

El dispositiu, a través del que es preveu realitzar més de 4.500 serveis durant els nou dies de festes i reforçar la seguretat en horari nocturn, està preparat per a garantir la convivència i mantindre l’ordre públic en el desenvolupament dels actes programats i l’objectiu és donar una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol eventualitat davant la previsió de gran congregació de públic. “Per a això, hi haurà màxima coordinació i col·laboració entre tots els cossos de seguretat i voluntaris”, segons ha assegurat el regidor de Seguretat Pública, Omar Braina, després de la Junta Local de Seguretat.

Tot l’operatiu de seguretat de les festes de la Magdalena es coordinarà des del Centre Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) seguint el Procediment Municipal enfront d’Emergències en les Festes de la Magdalena 2020 elaborat per Protecció Civil. A més, en la zona dels actes hi haurà un lloc de comandament preventiu, des del qual es farà el seguiment de l’esdeveniment.

La celebració d’actes amb gran afluència de públic, com les grans desfilades com el Pregó, la Romeria, els espectacles pirotècnics o els concerts, són el que mobilitzaran més efectius, i per a garantir la seguretat en aquests esdeveniments s’estableix un dispositiu preventiu general, que coordina recursos de seguretat, emergències, sanitaris i de protecció civil, amb els responsables de l’organització dels mateixos i resta de col·lectius implicats. En els actes amb menor assistència de públic i les celebracions ordinàries durant les festes en via pública i locals privats, també hi haurà presència pròxima de recursos de seguretat, sanitaris i de protecció civil per a previndre accidents i intervindre en el cas que succeïsquen.

A més, enguany s’habilitaran quatre punts violeta, al passeig Ribalta, Porta del Sol, avinguda Blasco Ibáñez i plaça Maria Agustina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.