fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presentar脿 un projecte d’integraci贸 d’immigrants i refugiats a una convocat貌ria europea

Castell贸 presentar脿 un projecte d’integraci贸 d’immigrants i refugiats a una convocat貌ria europea

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori anuncia per a 2017 la redacci贸 del nou PGOU i garanteix la participaci贸 ciutadana.

El Govern municipal de Castell贸 ha anunciat hui que concorrer脿 a la convocat貌ria europea Iniciativa d’Accions Urbanes Innovadores (UIA per les seues sigles en angl猫s) amb un projecte relacionat amb la integraci贸 d’immigrants i refugiats i la pobresa urbana, amb especial atenci贸 als barris desfavorits de la nostra ciutat, tal com ha explicat el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, durant la sessi贸 plen脿ria corresponent al mes de febrer.

Aquesta iniciativa compta amb un pressupost total de fons FEDER de 372 milions d’euros per al conjunt de la Uni贸 Europea, encara que per a aquesta primera convocat貌ria, s’ha assignat 80 milions d’euros. La Comissi贸, a trav茅s del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, ha marcat com a projectes prioritaris aquells que es basen en la pobresa urbana, la integraci贸 de migrants i refugiats, la transici贸 energ猫tica i ocupaci贸 i compet猫ncies de l’economia local.

L贸pez ha anunciat la participaci贸 de l’Ajuntament de Castell贸 en aquest projecte d’脿mbit europeu arran de la moci贸 presentada per Ciudadanos i que s’ha aprovat per a sol路licitar la participaci贸 de Castell贸 en aquest programa. El regidor de Benestar Social s’ha comprom猫s a donar a con猫ixer el projecte una vegada que estiga conclosa la seua redacci贸 per a presentar-ho a la convocat貌ria europea, el termini de la qual conclou el 31 de mar莽.

Aquest 茅s el segon projecte europeu al que concorrer脿 Castell贸 despr茅s de la sol路licitud d’ajudes presentada a meitat d’aquest mateix mes per a desenvolupar una estrat猫gia de desenvolupament urb脿 sostenible i integrat (EDUSI) amb fons europeus que ascendeix a 20 milions d’euros cofinan莽ats al 50% entre la Uni贸 Europea i l’Ajuntament. Aquesta estrat猫gia permetr脿 desenvolupar accions encaminades a promoure la reducci贸 d’emissions de CO2, afavorir l’efici猫ncia energ猫tica, consolidar la ciutat ja constru茂da, la rehabilitaci贸 d’espais urbans degradats, tamb茅 la diversificaci贸 del teixit productiu, avan莽ar en una administraci贸 electr貌nica i models de transport alternatius al motoritzat.

El ple tamb茅 ha aprovat una moci贸 de tots els grups respecte a la celebraci贸 del 8 de mar莽 com a Dia Internacional de la Dona per la qual l’Ajuntament de Castell贸 es compromet a impulsar tot un seguit de mesures per a promoure la igualtat d’oportunitats de dones i homes i la prevenci贸 de la viol猫ncia masclista.

PGOU en 2017

Tamb茅 ha tirat endavant una esmena a la totalitat presentada per l’equip de Govern a una moci贸 pr猫via del PP. Aquesta esmena proposa impulsar amb la m脿xima celeritat possible l’aprovaci贸 del Pla General d’Ordenaci贸 Urbana realista i fonamentat sobre les possibilitats d’inversi贸 del municipi a m茅s d’obrir un proc茅s de participaci贸 p煤blica al voltant del Pla General per a propiciar la transpar猫ncia i fomentar el debat ciutad脿, utilitzant per a a莽貌 els mitjans i recursos que permeten la major accessibilitat i interactivitat: exposicions p煤bliques, assemblees obertes a la ciutadania i divulgaci贸 en la web municipal.

Durant el debat, el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha explicat que el calendari que maneja el seu departament 茅s que el PGOU estar脿 redactat en 2017. Sim贸 ha enumerat els documents en els quals ja s’est脿 treballant com el cat脿leg paisatg铆stic, el pla ac煤stic i el pla de mobilitat urbana, que ja s’ha portat al f貌rum de mobilitat.

El ple tamb茅 ha donat llum verda a una moci贸 conjunta dels grups Popular, Socialista i Comprom铆s per a incloure les compet猫ncies de medi ambient en el Consell Municipal d’Agricultura i una altra moci贸 conjunta de quatre dels cinc grups pol铆tics de l’Ajuntament (Comprom铆s, Socialista, Popular i Ciutadans) de compromisos contra la corrupci贸 que tamb茅 ha recolzat Castell贸 en Moviment.

Nova regidora

La sessi贸 ha comen莽at amb la presa de possessi贸 de Mari Carmen Ribera, que assumeix les 脿rees de Gent Gran, Salut P煤blica i Consum, com a regidora pel Grup Municipal Socialista en substituci贸 de Carmen Oliver. I s’ha tancat amb la intervenci贸 de la regidora d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica, Patricia Puerta, contestant a un prec del PP sobre el Pla Estrat猫gic de Turisme.

Puerta ha desmuntat les “falsedats” dels populars en aspectes com l’acc茅s a l’expedient, que van poder consultar fins a en dues ocasions, i els ha recordat que va ser un alcalde del PP qui va contractar a aquesta empresa a Benic脿ssim per al seu pla d’excel路l猫ncia, contracte que es va prorrogar amb un alcalde independent recolzat pel PP en el Govern i que va concloure amb un alcalde socialista. Tamb茅 ha enumerat algun dels municipis amb els quals ha treballat aquesta empresa com Cullera, Vilafam茅s, Oriola, Morarira, tots amb governs del PP.

A m茅s, l’edil ha anunciat que l’empresa ja ha reintegrat l’import de 17.000 euros abonats i ha recordat al PP que l’actuaci贸 de l’actual Govern municipal ha sigut “molt diferent del que va passar en 2009 amb el Pla Estrat猫gic de Desenvolupament Econ貌mic, quan es va denunciar que era un plagi, no solament del d’altres comunitats, sin贸 de fins i tot d’un del Govern de Vene莽uela”. En aquell moment i amb un govern del PP “ni es va retirar el Pla ni es van retornar els diners”, ha tancat la regidora Patricia Puerta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.