fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

CsEnMov aconsegueix consensuar una declaraci贸 per incorporar la llengua de signes en les escoles

CsEnMov aconsegueix consensuar una declaraci贸 per incorporar la llengua de signes en les escoles

La formaci贸 assemble脿ria acorda amb la resta de grups pol铆tics aprovar una declaraci贸 institucional per promoure aules de dos i tres anys per a la inf脿ncia sorda i normoient amb pres猫ncia de la Llengua de Signes.

La formaci贸 assemble脿ria ha informat de l’acord de tots els grups pol铆tics de la corporaci贸 municipal per aprovar en el pr貌xim ple d’una declaraci贸 institucional sobre la llengua de signes i la seua incorporaci贸 en 鈥渦n projecte pioner per al curs que ve que consisteix en dues aules de xiquets/es de dos i tres anys en una escola p煤blica per a la inf脿ncia sorda i normoient amb pres猫ncia de la Llengua de Signes鈥 tal com ha informat la regidora de l’agrupaci贸 electoral, Paz Beltr谩n.

Segons la declaraci贸, al Pa铆s Valenci脿 les persones sordes no han pogut accedir a l’educaci贸 en llengua de signes. Tal com informa la regidora Beltr谩n 鈥渓’铆ndex d’estudiants sords que accedeixen a titulacions universit脿ries 茅s insignificant, i l’acc茅s al valenci脿 ha estat nul. Resulta que les persones sordes valencianes no s贸n capa莽os de comunicar-se, ni tan sols llegir o escriure missatges en la llengua pr貌pia del seu territori.鈥

Des de fa dos mesos, el grup de treball de diversitat funcional de la formaci贸 assemble脿ria s’ha reunit en diversos col路lectius interessats en abordar aquesta proposta. L’objectiu d’aquesta declaraci贸 茅s 鈥渦n aprenentatge positiu que facilita una adquisici贸 del llenguatge m茅s primerenc assegurant la comunicaci贸 en xiquets/es la diversitat funcional de les quals pugue estar dificultant el seu acc茅s a la Llengua Oral.鈥

A m茅s, aquesta declaraci贸 demana a la Conselleria d’Educaci贸 鈥渓a realitzaci贸 d’un mapeig dels centres educatius de Castell贸 per seleccionar un d’ells on implementar aquest programa pilot. A m茅s tamb茅 necessitem que la Conselleria d’Educaci贸 contracte un especialista en Llengua de Signes鈥. La regidora asssemble脿ria considera que aquest 茅s un primer pas per crear una xarxa de professionals implicats en els models d’educaci贸 pluriling眉e, i estendre aquest tipus de programes pilots a l’etapa de Prim脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.