fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El govern informa a la ciutadania sobre les accions d’ocupaci贸, ajudes i formaci贸 de 鈥淟’Alcora Ocupa鈥

El govern informa a la ciutadania sobre les accions d’ocupaci贸, ajudes i formaci贸 de 鈥淟’Alcora Ocupa鈥

El pla presenta importants novetats com el canvi en la planificaci贸 de les brigades d’ocupaci贸 (passen de 3 a 4 mesos, i s’inclou formaci贸), convenis de col路laboraci贸 amb entitats per a oferir cursos i tallers de formaci贸, la introducci贸 de cursos per a emprenedors…

La regidora d’Ocupaci贸, Nuria S谩nchez, acompanyada per l’alcalde de l’Alcora, V铆ctor Garcia i l’Agent d’Ocupaci贸 i Desenvolupament Local, ha explicat en una reuni贸 informativa oberta a tota la ciutadania les accions incloses en el Pla 鈥淟’Alcora Ocupa鈥. Un pla que, com ha assenyalat, 鈥渆ngloba totes les pol铆tiques d’ocupaci贸, ajudes i plans de formaci贸 que es duran a terme des de l’Ajuntament de l’Alcora durant aquesta legislatura鈥.

Els eixos principals d’acci贸 d’aquest Pla s贸n: les brigades d’ocupaci贸, els cursos per a aturats, ajudes a emprenedors, premis al emprendedurisme, ajudes a la rehabilitaci贸 i pintura de fa莽anes i ajudes de responsabilitat social corporativa. Aix铆 mateix, l’Ajuntament t茅 previst sol路licitar a Conselleria Tallers d’Ocupaci贸.

鈥淟’Alcora Ocupa鈥 presenta 鈥渋mportants novetats鈥 pel que fa als plans d’ocupaci贸 que s’han vingut realitzat en els 煤ltims anys. D’una banda, s’ha canviat el funcionament de les brigades d’ocupaci贸, passant de tres a quatre mesos de durada. Aix铆, es realitzaran tres brigades d’ocupaci贸 de quatre mesos de durada, i el primer mes ser脿 de formaci贸, alternant amb treball. Com destaca S谩nchez, d’aquesta manera, 鈥渟’aposta per la qualitat de les brigades, millorant les condicions de les persones emprades, i a m茅s, s’inclou formaci贸, que permetr脿 augmentar les seues possibilitats de reinserci贸 al m贸n laboral鈥.

Una altra novetat 茅s que l’Ajuntament signar脿 acords de col路laboraci贸 amb diferents entitats com la Cambra de comer莽 o el Centre CEEI Castell贸 para li realitzaci贸 de tallers, cursos i altres accions formatives, que servisquen per a millorar la empleabilitat de les persones que les realitzen. Tamb茅 es duran a terme iniciatives en col路laboraci贸 amb l’Associaci贸 d’Aturats de Castell贸, i es continuar脿 treballant amb el centre CEDEIXES Llucena, per貌, com a novetat, l’Ajuntament facilitar脿 als interessats poder assistir als cursos que s’organitzen des del centre.

D’altra banda, la regidora d’Ocupaci贸 manifesta que 鈥渆stem esperant al fet que Conselleria traga l’Ordre per a sol路licitar els Tallers d’Ocupaci贸 del Servef鈥 i accentua que 鈥渢enim molt clar que no va a succeir el que va oc贸rrer l’any passat, que l’Alcora no va poder beneficiar-se d’aquests Tallers d’Ocupaci贸 perqu猫 l’anterior equip de govern del PP no va sol路licitar cap鈥.

A 鈥淟’Alcora Ocupa鈥 tamb茅 s’introdueix, com a novetat, la realitzaci贸 de cursos dirigits a emprenedors. Aix铆 mateix, es contemplen ajudes a emprenedors i premis al emprendedurisme, convocats amb els centres educatius, entre altres iniciatives.

Pel que fa a les ajudes de Responsabilitat Social Corporativa, s’inclouen ajudes a l’accessibilitat, dirigida als comer莽os, i ajudes a l’habitabilitat, per exemple, per a canviar la banyera per un plat de dutxa, dirigides a la ciutadania.

S谩nchez destaca que l’objectiu de convocar aquesta reuni贸 ha sigut 鈥渄onar a con猫ixer a les persones aturades i emprenedors de la localitat totes les eines que tindran a la seua disposici贸 per a millorar la seua situaci贸鈥, ja que creiem que 鈥渓a presentaci贸 de totes les opcions i possibilitats facilitar脿 que cada persona puga confeccionar el seu itinerari dirigit a un objectiu concret, evitant la improvisaci贸鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.